Kutna Hora

Kutna Hora

25.marts, tirsdage i sommerferien samt 15.oktober

Kutna Hora er sølvminer, kirker og knogler

Sølvbyen Kutna Hora ligger lidt over en times kørsel fra Prag. Hele den middelalderlige by er fredet af Unesco. Vores tur inkluderer både det makabre og fascinerende benkapel/ knoglekirke og den rige, gotiske Skt.Barbara kirke. Vi når til gengæld ikke at besøge alle kirker, ligesom vi her ikke besøger nvinmarker og sølvminer. Bestil i så fald en privat udflugt. Vores tur inkluderer entré begge steder, kørsel der typsik er i minibus til et lille hold samt jeres dansktalende guide. Forplejning for egen regning,.

Det skal vi opleve...

Turens start
Vi starter minibussen på Wenzelpladsen og kører mod øst. Der er cirka en time hver vej. Det kendte Kostnice, benkapel, er oftest vores første stop. Der må ikke fotograferes i dag, men vi kommer helt tæt på knogler og kranier. Derfra tager vi bilen til byens modsatte ende, så vi nemt kan gå til den overvældende Skt.Barbara, minibyens egen kirke. Der skal vi rundt og op på balkonen. Siden følger vi en balustrade til den middelalderlige bys kerne. Vi holder en pause på egen hånd, guider viser gerne den bedste suppe eller kaffe.
Benkapellet
Udenfor byen ligger nutidens forstad Sedlec. Der ligger Kostnice, som betyder benhus. Benkapel eller knoglekirken, kan det måske kaldes på dansk. Knoglekirken ligger midt i en kirkegård. De fleste af os oplever dette sted som både helt underligt og fascinerende. Entré til kapellet er selvfølgelig inklusive i turen. Træskæreren Frantisek Rint udsmykkede i 1870 kapellet med skeletterne fra 40.000 mennesker. Her findes Schwarzenberg familiens våbenskjold i knogler, store pyramideformede monstranser af kranier og en lysekrone som eftersigende indeholder alle knogler fra et skelet. Det er en forunderlig oplevelse at stå midt imellem de mange knogler. Kostnice som vi her forlader er kompakt og bizart.
Skt.Barbara kirke
Den enorme gotiske Skt.Barbara kirke som troner over Vrchlice-floden blev faktisk bygget for borgernes egne penge, selvom den leder tankerne hen på katedrale. Det var sølvminerne i Kutna Hora som gav rigdommen, derfor blev domkirken opkaldt efter minearbejdernes skytshelgen Barbara. Entré er inklusive i turen. Hussiter-krigene standsede byggeriet før hvælvingerne. Loftet blev færdigt omkring 1550. Den ene facade og det nuværende smukke tag blev bygget fra 1884-1905, det ses i de nygotiske detaljer.
Kutna hora by
Vi går fra Skt.Barbara ad en fin balustrade gade langs med et stort Jesuitter-kloster ned i byen, her er fine panoramaudsigter over by og flod. Kutna Hora er et af de få vinområder i Bøhmen. Hovedparten af tjekkisk vi produceres i øst, i Moravien (Mæhren). Her ser du de lokale vinmarker direkte, ligesom der er mulighed for at smage den lokale vin undervejs i byen. Spørg guiden. Der produceres tørre hvidvine og sekt på en række marker lige omkring selve byen. Kutna Hora er fredet af Unesco som verdenskulturarv. Unesco begrundede optagelsen af Kutna Hora på den vigtige liste med “at: Skt.Barbara domkirken (…) og Jomfru Maria Himmelfarts domkirke (…) påvirkede arkitekturen i Centraleuropa. Disse mesterværker i byen udgør i dag dele af en velbevaret middelalderlig bystruktur med nogle specielt fine private huse”.
Tid på egen hånd

Pris pp 2000 CZK

Bestil tur

Find datoen i kalenderen herunder, tryk og book turen online.
Passer datoen ikke? Bestil denne tur som privat udflugt året rundt, alle dage.

juli 2024
man
tirs
ons
tors
fre
lør
søn
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Betalingsmetoder

Betal først kontant på dagen. Vi modtager CZK (tjekkiske koruna) og € EUR (euro). Hvis du har en meget stor booking, hvis I rejser som gruppe eller lign., udsteder vi faktura enten til bank-overførsel eller kortbetaling online.

Har du et spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte os, så besvarer vi gerne alle dine spørgsmål.

Lyder det spændende. Bestil i dag
Comments are closed.