Udflugt: Hrensko naturvandring

Hrensko naturvandring

TJEKKIET HELE ÅRET RUNDT

Hrensko. Vandretur til stenbro, sejlads i slugter

Hrensko naturvandring går fra Prag til klippelandskab omkring grænsebyen Hrensko. Vi vandrer til Europas længste stenbro, spise lokalt frokost med vildt og sejle igennem et par smukke slugter. Cirka 15 kilometer fordelt over hele dagen. Bjergene på grænsen til Sachsen kaldes Det Bøhmiske Schweiz. Udsigterne er ubetalelige. I dalene under venter sejlads i 2 slugter. Vi kører to timer hver vej. Husk blot gode sko og vand.

Mulighederne: Hrensko naturvandring

Om private udflugter
Vi guider på private udflugter året rundt. Prisen er 4000 CZK for 4 timer, men en udflugt kan selvfølgelig arrangeres kortere eller længere. Hvis I skal bo nogenlunde centralt, begynder vi ved jeres adresse (gælder Prag 1-8, men ikke ydre dele af Prag 4,5 og 6). Undervejs afregner vi udflugten kontant. Vi plejer at aftale pauser ad hoc. Det er en fordel at kunne tilpasse sig jeres dagsform og vejret. Det ligger os altid på sinde at hjælpe med tips om mad og drikke i netop jeres kvarter.
H.C. Andersen om Bøhmisk Schweiz og stenbroen
Den berømte stenbro på grænsen mellem Sachsen og Bøhmen er den største, naturlige i Europa. Gåturen er med højdemeter!
H.C. Andersen skrev i Skyggebilleder “og nu det vilde Fjeldparti: “Prebischtor”, hvor vi stod under den stolte Klippebue, som den mægtige Naturaand, kjækt havde hvælvet over vort Hoved Jeg seer de uoverseelige sorte Skove dybt under os, og de fjerne Bjerge med deres Snee.” Andersen besøgte i 1831 Prebisch Tor for første gang. Han kom fra Sachsen til Böhmen og brugte det tyske navn. Naturvidunderet hedder på tjekkisk Pravčická brána. Hans kig til Karpaterne er en sjov detalje, digterisk frihed. Bjergkæden går fra det østligste Moravien mod sydøst.
Om Hrensko området og slugterne
Hrensko og Bøhmisk Schweiz er en fantastisk smuk region. Bjergene var i århundrede præget af miner. Det er oprindelig vulkansk område, du finder en del koniske toppe. Broen Pravcicka Brana (port) har i hvælvingen et spand på otte meter, den “svæver” seksten meter over jorden og er samlet 27meter lang.
De billedskønne slugter omkring Kamenice floden blev formet ved havaflejringer og senere vulkansk aktivitet for millioner af år siden. I 1877 sejlede 4 lokale efter et væddemål på værtshus for første gang igennem slugterne. Den såkaldte stille, eller Georg slugt, og den såkaldte Vilde slugt udgør nu en samlet tur i 2 dele. En del kan klares alene med kortere vandreruter.
Om vandretur, sejlads, frokost og kørsel
Regionen Bøhmisk Schweiz ligger på grænsen til Tyskland. Vi skal køre cirka 2 timer hver vej. En tidlig afgang anbefales. Vandreturen er i alt cirka 15 kilometer, hvis du både vil opleve stenbroen og slugterne med sejlads. Det kan også opdeles og indeholde en mindre ambitiøs vandretur, men i så fald uden stenbroen. Vores pris er med entré, din dansktalende guide hele dagen og kørsel begge veje. Undervejs plejer vi gerne at finde en lækker, lokal frokost. Vi har et tip til en restaurant med vildt retterog lokale øl.
Få inspiration fra de faste, åbne ture
Inspiration til indholdet på private udflugter kan også hentes fra de faste, åbne ture. I år, 2024 er vores 18.sæson, har vi klassisk byvandring (især om Nye- og Gamle by), vi har en lokal byvandring (til Prag 6, 7 om 20.årh og russere især) og vi har en ølvandring (der går til Prag 8 og byens nyeste bro). Se mere under de ture, så vil du få masser af ideer.

Fra 2500CZK / pp Eksempel ved fire

Betalingsmetoder

Betal først kontant på dagen. Vi modtager CZK (tjekkiske koruna) og € EUR (euro). Hvis du har en meget stor booking, hvis I rejser som gruppe eller lign., udsteder vi faktura enten til bank-overførsel eller kortbetaling online.

Har du et spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte os, så besvarer vi gerne alle dine spørgsmål.

Lyder det spændende. Bestil i dag
Comments are closed.