Sejltur Prag

Sejltur i Prag

Hver lørdag i påske-, sommer- og efterårsferie. Se vinsmagningen bagefter!

Prag sejltur på Moldau

Se de bedste Prag udsigter. Læn dig tilbage ombord og oplev Prags borg, Karlsbroen nedefra og sidelæns og en helt række andre seværdigheder fra nye vinkler. Vi passerer en af byens elve sluser. Ombord er der god tid med guiden og det øvrige selskab. Det giver rig lejlighed til fortællinger om floden og byen, men også tid til alle svar på alle dine spørgsmål og måske hjælp med tip. Der rolige to-timers cruise på Moldau er med buffet ombord, ligesom du kan gå på dækket for skarpe foto og endnu bedre udsigt. Vi sejler cirka to timer og går til kaj samme sted, hvor vi lagde fra. Vi følges til kajen med en kort tur i sporvogn (egen billet, kan købes).

Det vil vi se og smage...

Turens start
Vores tur starter ved Wenzelspladsen, hvorfra vi tager sporvogn mod kajen. Vi kan finde på at gå, hvis vejret er særligt fint og alle har gode ben. Uanset følges vi og din dansktalende guide fortæller om byen og særligt de snedige hjørner ved Skt-Agnes kloster. Skibet venter os i god tid før kl.18. Eventuel sporvognsbillet er for egen regning.
Når vi går ombord
Vi sejler med et rederi, hvor der vil være andre gæster ombord. Vi har anviste pladser indendøre, hvor vi sidder sammen og du altid har guiden i nærheden. Vi får først en lille velkomstdrink, så tager tjeneren drikkevarebestillinger. De er for egen regning, lokal øl, sodavand og vin der er lidt dyrere end på land. Buffeten åbner hurtigt derefter. Der er lunt og koldt, kød og salater, samt ost, kager og frugt. Undervejs er fotografering bedst fra dækket, hvor også rygere finder plads.
Selve sejlturen og slusen
I krumningen af floden har vi på den ene hånd Stare Mesto / Gamle by med Josefov, den tidligere jødiske ghetto og på den anden udsigt mod Prag borg med Skt.Vitus katedralen. Vi får en god fornemmelse af hvordan vores Unesco-fredede by med de mange spir er vokset fra bakkekammene ned i floddalen og opad igen. Vi har altid et ekstra vend om Karlsbroen. Vi får også gode kig til Lillesiden, bydelen Smichov, Nye by og Vysehrad borg på klippekammen mod syd. Vi sejltur ud mod strømmen mod syd og vender tilbagemed strømmen i Moldau. I sluseløbet skal båden henholdsvis hæves og sænkes tre til fire meter, det kan give et lille bump, når der fortøjes.
Legenden om Libuse og Moldau (Vltava)
I følge legenden om prinsesse Libuse, forudså hun at en by af hidtil uset skønhed skulle opstå i krumningen af floden, her hvor Prag ligger. Praha på tjekkisk kan betyde et dørtrin eller vadested, den sidste forklaring er nemmere på at forklare Moldaus rolle i Prags tidlige udvikling. Vltava / Moldau floden er den længste i Tjekkiet. Den har sit udspring i Sumava skovene på grænsen til Østrig. Moldau løber ud i Labe / Elben cirka fyrre kilometer nord for Prag. Det forbinder os med Nordsøen ved Hamborg.
Om oversvømmelser i Prag
Moldau er løbet over sine bredder mange gange, men det kan vi ikke se på byen nu. I juni 2013 var vandstanden truende høj, det toppede omkring 3250m3/sek. Normalen er 1-200m3/sek. Prag slap relativt uskadt, i hvertfald centralt. men det gik hårdt ud over vinbyen Melnik ved sammeløbet af Moldau og Elben samt Usti Nad Labem i Nordbøhmen og flere. I august 2002 var Prag ramt af hundrede-års oversvømmelser, her var vandstanden i dagevis op mod 6000m3/sek. Forestil dig en otte til ni meter højere vandstand, end vi ellers kender i den fredelige flod i Prag.

Pris pp 1200 CZK

Bestil tur

Find datoen i kalenderen herunder, tryk og book turen online.
Passer datoen ikke? Bestil denne tur som privat udflugt året rundt, alle dage.

juni 2024
man
tirs
ons
tors
fre
lør
søn
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Betalingsmetoder

Betal først kontant på dagen. Vi modtager CZK (tjekkiske koruna) og € EUR (euro). Hvis du har en meget stor booking, hvis I rejser som gruppe eller lign., udsteder vi faktura enten til bank-overførsel eller kortbetaling online.

Har du et spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte os, så besvarer vi gerne alle dine spørgsmål.

Lyder det spændende. Bestil i dag
Comments are closed.