Drypstenshule

Drypstenshule

En tur over og under jorden hver mandag i sommerferien

Drypstenshule tur, glasværksted og pause

Koneprusy drypstenshuler er det største besøg denne dag, men vi oplever også et lille glasværksted og så holder vi pause på et herligt familieejet bryggeri, midt på en skrotplads, hvor der også er god mad og limonader. Turen er relativt krævende, især trapperne fra hulen og ud igen, Husk en trøje eller jakke til turen under jorden i cirka 10 graders varme.

Det skal vi se og smage...

Turens start med glas
Koneprusy-drypstenshuler ligger i en bakke, der bærer navnet Den Gyldne Hest, vest for Prag. Vi kører på vejen, cirka 40 minutter, forbi en landsby i en smal dal, hvor vi besøger et glasværksted og ser dem arbejde. Familien her arbejder især med at formr farvede glas med flere farver. De åbnede for snart 30 år siden, og vi kommer her blandt andet gerne, fordi vi får lov at se produktionen tæt på. Ovnen brænder altid. Butikken kan besøges eller du kan nå en is. Derfra har vi kun 20-30.minutter til hulen. Turen inkluderer denne dag entré, transport og guide. Indkøb og forplejning står du for.
Praktisk om drypstenshule-besøget
Når vi ankommer er der mulighed for forfriskninger, mens vi venter på at møde guiden til det underjordiske. Selve turen tager knapt en time. Vi kan gå oprejst, men skal ind imellem dukke os. I slutningen skal vi op ad en stejl trappe. Hulerne har en næsten konstant temperatur omkring 10 grader, så husk nu overtøj. Hvis du har klaustrofobi, er turen en stor udfordring.
Koneprusy drypstenshule
De cirka 20 millioner år gamle huler, hvor der måske var koralrev i et hav, befinder sig i kalkstenslag, der er flere hundrede millioner år siden. Der er tre lag op til 70 meter under jorden og cirka 2 kilometer, hvoraf vi dog kun besøger en del. De blev genopdaget af minearbejdere i 1950 og åbnede for offentligheden i 1959. De såkaldte rosetter, der er 1 million år gamle, er mest berømte, og den største stalagmit anslås at være 100.000 år. Der er fundet spor af stenaldermennesker og gamle dyreknogler, i det 15.århundrede var der falskmøntneri, opdagede man.
Pause på Barons Bjørn
Et af vores absolutte favorit bryggerier. Hana og Vaclav Mayer åbnede familie-bryggeriet Berouns Bjørn i 1998Berouns Bjørn brygger en række øl, vigtigst er de lyse som altid i Tjekkiet, en 8-graders “cykel-øl” og en 11-graders klassisk lager. Deres 13-graders mørke øl har mange noter og smager fantastisk. Desuden har de øl med honning. Berouns Bjørn ligger i et tidligere sukkerraffinaderi og det ses, at Hr.Mayer både er skrothandler og samler på ældre militærkøretøjer. Stedet har en helt egen og uforlignelige charme. De serverer gode frokostretter. Husk forplejningen er for egen regning, men det er til gengæld også til helt lokale priser. Du kan desuden købe de friske øl med i PET-flasker.

Pris pp 1800CZK

Bestil tur

Find datoen i kalenderen herunder, tryk og book turen online.
Passer datoen ikke? Bestil denne tur som privat udflugt året rundt, alle dage.

juli 2024
man
tirs
ons
tors
fre
lør
søn
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Betalingsmetoder

Betal først kontant på dagen. Vi modtager CZK (tjekkiske koruna) og € EUR (euro). Hvis du har en meget stor booking, hvis I rejser som gruppe eller lign., udsteder vi faktura enten til bank-overførsel eller kortbetaling online.

Har du et spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte os, så besvarer vi gerne alle dine spørgsmål.

Lyder det spændende. Bestil i dag
Comments are closed.