Øl-vandring

Øl-vandring i Prag

Fredag eftermiddage i påske-, sommer- og efterårsferie

En afslappet byvandring med fire stop for øl

Tag med på en hyggelig og indsigtsfuld øltur i hjertet af Prag. Vi starter turen med en nem metrorejse, hvorefter vi nyder en afslappet gåtur tilbage gennem byen. Undervejs vil vi smage på autentiske tjekkiske øl, mens vi udforsker den lokale værtshuskultur. Du kan naturligvis få andre drikkevarer. Vores rejse når både et traditionelt værtshus og et moderne bryggeri. Undervejs stopper vi ved det berømte Prags marked og krydser den nye Holka bro over Moldau-floden, før vi bevæger os gennem det charmerende Karlín-kvarter i Prag 8. Turen slutter bekvemt ved Florenc metrostation, hvorfra du har nem adgang til transport.

Det skal vi se og smage...

Turens start
Vores tur starter ved Wenzelspladsen, hvor vi tager metroen for en kort tur på kun tre stop til hjertet af Holesovice i Prag 7. Her, lige ved flodens bred, starter vi ved hovedindgangen til det berømte Prags marked, de historiske slagtehaller, der minder om Vesterbros Kødby.
Den første øl....
Afhængig af dagen nyder vi måske en øl på flodbredden eller i det grønne græs på den modsatte side. Et højdepunkt er krydsningen af den splinternye Holka-bro, dedikeret til cyklister og fodgængere, en bro der smukt forbinder Holesovice og Karlín – og hvis navn charmerende betyder ‘pige’ på tjekkisk.
"Ø-hop"
Vi fortsætter over øen Stvanice og Karlín-bredden, begge berygtede for en fortid med oversvømmelser og nu , den nye byudvikling. Tennis-stadion findes her, punkede klubber, crooss-bane og bar med liggestole i græsset. Måske stopper vi her eller måske udforsker vi på modsatte flodbred hurtigt et moderne bryggeri og lærer lidt om Matuskas øl og de forskellige størrelser. Vi kan også nyde lidt mad enten på en simpel bænk eller serveret på porcelæn, måske på næste sted.
Kvarteret Karlín
Vores rejse fører os gennem Karlínske namesti, hvor vi dykker ned i kvarteret, bydelens spændende historie – fra Kasarna, oplagt tidligere kaserne, og Invalidovna, engang militærhospital, til den tidligere bilfabrki, industri og så den nyeste udvikling med kontorer og boliger langs floden. Kvarterets to ansigter. Karlín der ligger klemt mellem Moldau og Vitkov-bakken, fik et dødsstød med 2002s 100-års oversvømmelser. Da magasinet TimeOut kårede Karlín til et hipt kvarter for få år siden, var det på grund af udviklingen bagefter. Vi er kun fem minutter fra et suverænt, klassisk værtshus.
Tunnel og turen til slutpunktet
Vi runder af med en øl på værtshus foran tunellen (Prahs længste, 330m, der forbinder Karlín med Zizkov., Det er i øvrigt et ideelt sted for en let forret eller en suppe. Dette værtshus, et ægte 1. republik-sted, oser af historie. ENogle gange vil vi også besøger Kasarna, og diskuterer områdets militærhistorie og dets transformation til et kulturcentrum og fremtidige boligområde, med en tanke om den imponerende Viadukt. Det vil også komme an på jeres ønsker, vejret og hvor mange stop, vi nåede forud,. Hyggeligt bliver det uanset.

Pris pp 1200CZK

Bestil tur

Find datoen i kalenderen herunder, tryk og book turen online.
Passer datoen ikke? Bestil denne tur som privat udflugt året rundt, alle dage.

juli 2024
man
tirs
ons
tors
fre
lør
søn
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Betalingsmetoder

Betal først kontant på dagen. Vi modtager CZK (tjekkiske koruna) og € EUR (euro). Hvis du har en meget stor booking, hvis I rejser som gruppe eller lign., udsteder vi faktura enten til bank-overførsel eller kortbetaling online.

Har du et spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte os, så besvarer vi gerne alle dine spørgsmål.

Lyder det spændende. Bestil i dag
Comments are closed.