Lokal Prag byvandring

Lokal Prag byvandring

Lørdage i påske-, sommer- og efterårsferie. 

Lokal byvandring om 20.årh. og omvæltninger

Prag lokal byvandring. Går vores lokale tur væk fra Gamle by? Ja, til to bydele endda, vi når Dejvice med metro og går til det hippe Letna. Vi vil gerne vise dig det lokale liv, du ikke ser meget af i de mest besøgte bydele. Hverdag og det 20.årh., fra 1.republik til nutiden, fylder. Vi passerer amerikansk residens på Ronald Reagan gaden og russisk ambassade på Boris Nemtsovs plads. De to enorme villaer blev bygget af en og samme jødiske familie. Undervejs når vi også typisk at tale om skolerne, boligpriserne og anden hverdag.

Det skal vi opleve...

Turens start
Lokal Prag byvandring begynder med et par metrostop fra Café Tramvaj. Vi tager til Prag 6, Bubenec og starter gåturen der. Sammenlagt går vi ikke mere end cirka 3 kilometer, ret jævnt og på fortove. Turen har en særlig fokus på 20.årh., fordi begge kvartererne vi ser er byggede mellem slutningen af det 19.årh og tiden efter 1.verdenskrig, da landet Tjekkoslovakiet fik form og selvstændighed. Helt passende går vi forbi både gymnastik-foreningen Sokol (Falken) og jernbanestationen til en statue af præsident Masaryk.
Kvarteret Bubenec
Det første område, vi går i, er præget af lejligheder der især blev bygget i 1920’erne. Præs Masaryk var involveret i æresboliger til tjekker og russerne der havde kæmpet imod den kommunistiske revolution i Sovjetunionen. Da nazister kom i 1939 var mange af de rigere, jødiske borgere flygtet, men uhyggeligt mange blev også deporteret og dræbt. Da så kommunisterne tog magten i 1948 var det blot med et andet fortegn, når borgere blev sendt til gulag. Vi finder sporene.
Gigantiske villaer og pause
Ruten fortsætter forbi gader med helt enormt store villaer, der oftest blev bygget af industrialister, mine- og bankejere. Petsch villaen blev opført omkring 1930 med 148 værelser, den blev også kendt som “Europas sidste palads”, siden 1945 blev den amerikansk residens. Samme familie byggede i øvrigt også den russiske ambassade, vi ser bagefter og flere andre. Vi holder på et tidspunkt en hyggelig pause til en drikkevare. Det kan være på det lokale bryggeri, eller det kan være på kroen, der stammer fra 1642. Der er gode limonader, lokal hvidvin eller begge steder en verdensklasse lagerøl.
Nemtsovs plads og Politkovskajas promenade
Gåturen fra pause mod Letna leder os forbi en masse ejendomme, der har været kontrolleret af Rusland. Bydrådet i Prag 6 har i årevis været i strid med deres ambassade om både mindesmærker og de mange bygninger, de delvist legalt, delvist med stråmænd har kontrolleret. Vi kan komme til at tale om Masaryk, Pan-slavisme, Stalins indflydelse fra Jalta-aftalen og Tjekkoslovakiets eget kommunistiske styre samt invasionen i 1968. Vi kommer også til at tale om nedsmeltningen af tjekkisk-russiske relationer, året før orkerne invaderede Ukraine i 2022, statuen af Kontraadmiral Konev der forsvandt, pladsen Under kastanierne, der blev omdøbt til Boris Nentsovs plads, promenaden der bærer Anna Polikovskajas stolte navn og soldaten Skakuns bro.
Det hippe Letna-kvarter, parker og udsigter
Vi går derfra ind i den øvre del af Stromovka parken til en fantastisk udsigt mod nord over en strækning af floddalen. Stromovka er et enormt parkareal med mange muligheder, du måske udforske videre. Vi kan se flere bydele fra udsigtspunktet, hvorfra vi går lige ind i kvarteret Letna. De rigt dekorerede ejendomme blev bygget før og lige efter første verdenskrig. Skønne art nouveau detaljer på vores korte gåtur til den næste udsigt, der også er afslutningspunkt. Letna-parken troner på bakkekammen mod nord, lige over floden fra Gamle by. Udsigten giver nem orientering og et suverænt indtryk af byen. Din guide hjælper gerne med fortsættelser. Du kan blive i øl-haven her, Nationalgalleriet og Teknisk museum ligger om hjørnet og der er mindst 2 gode bryggerier, konditori og såvel vegetarisk, hotdogs og vietnamesisk mad, vi vil anbefale nærved. Oplev Prag fra helt andre vinkler på Lokal Prag byvandring. Altid på dansk!

Pris pp 900CZK

Bestil tur

Find datoen i kalenderen herunder, tryk og book turen online.
Passer datoen ikke? Bestil denne tur som privat udflugt året rundt, alle dage.

april 2024
man
tirs
ons
tors
fre
lør
søn
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Betalingsmetoder

Betal først kontant på dagen. Vi modtager CZK (tjekkiske koruna) og € EUR (euro). Hvis du har en meget stor booking, hvis I rejser som gruppe eller lign., udsteder vi faktura enten til bank-overførsel eller kortbetaling online.

Har du et spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte os, så besvarer vi gerne alle dine spørgsmål.

Lyder det spændende. Bestil i dag
Comments are closed.