Prag markeder med fødevarer

P1000727Nye markeder i flere Prag bydele bygger på en ide om lokale produkter, direkte fra producent til forbruger. I hal 22 på Prags marked findes sådan et frugt- og grøntsagsmarked allerede længe. Ideer om friske fødevarer er endelig ved at finde fodfæste i Prag, ligesom ønsker om mere økologi.

Det seneste halve år har set åbningen af udendørs markeder i Prag 6 Dejvice, ved Palackeho Namesti  i Prag 2, på Namesti Miru i Prag 2 og ved Kubanske Namesti i Prag 10.  Vin, honning, kurve, eddiker og andre langtidsholdbare kan friste som turist i Prag. Her er tip og link til Prags andre markeder.

P1000730Grøntsagerne var udsolgte kl.12, til gengæld fristede forellerne, friske gedeoste og brødet, blandt andet. De to første billeder i dette indlæg er fra slutningen af forrige lørdags marked på kajen langs Vltava Moldau. Sidste billede er fra Gamle bys Havelske marked. Som turist i Prag kan det betale sig at kigge efter honning, eddiker, vin, øl, kurve med mere.

Hvis du er til alternative markeder, vil vi anbefale at springe over P1000721Prags marked / Det Gule Marked >>, som godt nok både har grøntsager, sølv og byggemarked, men som først og fremmest er præget af billigt kinesisk tøj og sko – som det kan findes mange steder i verden. Vi er selv glade for det store loppemarked hver lørdag ved Kolbenova, ligesom det er en temmelig eksotisk oplevelse at besøge SAPA >>, det er en hel by af vietnamesere og kinesere, hvor de selv handler engros.

Vi laver gerne individuelle/private ture – også på udkig efter de specielle markeder. Bestil din egen private/individuelle guide og få en tur planlagt ud fra dine ønsker, fra 2000czk/3timer.

Læs en artikel om markeder i Prag (på engelsk) fra expats.cz >>

Send os en email her eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.