Kulturel øl(ned)tur Prag ZOO

kulturel oel(ned)tur pragKulturel øl(ned)tur Prag Zoo. En øl vandring med masser af anderledes vinkler på Prag. Du vil se muligheder i byens afveje og kroge. Vi tager sporvogn og siden går det bare ned af bakke og over floden. Til fods og på brosten. Afstandende er korte. Tre historiske værtshuse med karakter og hver sine øl, skal du besøge undervejs. Du vil blive klogere på hverdag på værtshuset, koderne og det uformelle. Tre drikkevarer inklusive, sporvognsbillet og skosåler for egen regning.

  • kl.13.00-17.00. Datoer: 14.4, 7.7, 14.7, 21.7, 28.7, 4.8, 20.10
  • 1100czk / Dkk 340 pp. Ikke egnet for børn

bestil-ture-gron

Den kulturelle øl(ned)tur “Prag Zoo”. 

Mødested som vanligt på Café Tramvaj, kl.13. Sporvogn og tre middelalderlige kvarterer til fods. Tre vigtige værtshuse med hver sin øl.

kulturel oel(ned)tur prag zooVores kulturelle øl(ned)tur på sporet af værtshuse med dyr i navnet. Øl og snak er det afgørende. De tre værtshus oaser har undgået at blive turistfælder de sidste årtier, men rummer historier fra århundreders møder og værtshus kultur. Her er stamborde. Hvis tjeneren taler er det kun tjekkisk. Politik diskuteres også med fremmede på tværs af langbordene. Oplev borgkvarteret, Lillesiden og Gamle by som en lokal – på korte gåture mellem dyreværtshusene. Prag Zoo.

Café Tramvaj er som vanligt mødested, midt på Wenzelpladsen. Slutpunktet bliver i øvrigt blot 10.minutter væk. Vi tager sporvogn op ad bakke til Pohorelec. Transportbilletten (8dkk) er for egen regning. Drikkevarer undervejs er inkluderet. Her troner Tycho Brahe statuen foran hans første bopæl i Prag.

kulturel oel(ned)tur prag zooSporvognsrejsen skal skyldes ned, måske med en mørk øl. Det første værtshus ligger lidt skjult bag en smuk, barok facade mellem skoler, et berømt kloster og udenrigsministeriet. Stambordet forrest er helligt, bænkene er ikke skiftet i århundreder, virker det til. Tjenernerne har heller ikke ændret på den stramme facon siden Fløjlsrevolutionen. Lejemålet er en forening af lokale og det mærkes, de har undgået at blive løbet over ende her midt i Prags Unesco-fredede by og dyr adresse midt i turismen. Stamkunderne deler ofte en masse viden om gamle dage, hvis man giver en omgang. Det gør vi nok.

bestil-ture-gron

Forfriskede fortsætter vi, ned af bakke, forbi adelige palæer bygget så tæt som muligt på kongens borg på klippekammen og en berømt håndværkergade. I 1918 blev Tjekkoslovakiet dannet som en republik. Borgen, slottet, blev siden brugt af præsidenten. Vi passerer under uden at tage hatten af. Vi diskuterer til gengæld nutid og spørgsmål som hvorfor, vi gerne driller præsident Zema og hvem er egentlig Prags kaffesaloner? Hvordan fik kunstgruppen Stohoven skiftet præsidentflaget? Snakken fortsætter på det næste værtshus stop.

kulturel oel(ned)tur prag zooI en baggyde ligger et af de tjekkiske parlamentarikeres faste vandingshuller. Hvis man bare passer sin øl, kan man sagtens fortsætte med at bande af både de samme parlamentarikere og  præsidenten. Det med at passe øllen tages seriøst alt imens de politiske bølger kan gå højt. Det her er en af de nu sjældne knejper, hvor en udveksling af et blik er nok til at værten stiller med friske, velskænkede Pilsnere. Værten sætter takten og det kan nemt gå stærkt. Vi tager måske øllen i hånden for at undgå bænkenes magnetisme, erfaringen siger den er meget stærk.

Turen fortsætter efter dybe dyk i tjekkisk politik før- og efter murens fald. Over Karlsbroen og ind i Gamle by. Gyderne er fulde af serverings-steder, men der er få klassiske værtshuse tilbage. Vi undgår normalt det ikoniske Dyn Gyldne Tiger, men det sidste dyreværtshus venter til afslutning. Om det så bliver på Hjorten eller hos kattene, afgør vi på dagen. Den sidste bænk med et glas i hånden er en god chance for at lave dit personlige bykort. Vi hjælper med at lokalisere gamle eller bare anbefalelsesværdige værtshuse i dit kvarter, så du kan fortsætte på egen hånd.

Sporvognsbillet for egen regning. Øl eller andre drikkevarer inkluderet. Vi går blot cirka tre kilometer i alt. Husk dog det er brosten, gode sko er anbefalet! Kulturel øl(ned)tur Prag Zoo vil handle om arkitektur, kultur, øl og mest, alt det andet!
bestil-ture-gron

Kulturel øl(ned)tur Prag ZOO 2022

kulturel oel(ned)tur prag zooVi kan ikke skjule vores smag for øl. Drik ansvarligt! Du får dine vitaminer med en daglig, frisk og u-pastauriseret fadøl.

Vi sporer også specielle værtshuse, men det er gennem den gamle arbejderbydel Zizkov, Prags Nørrebro så at sige. Se mere Øl-slentretur Prag.

Onsdage spiser vi frokost i en klippekælder under Klaster bryggeri. Lokal mad og øl fra kilden. Se Skoda fabrik og museum. Bestil en privat udflugt, hvis vi skal arrangere et egentligt bryggeri besøg!

alternatives.cz s.r.o. er vores engelske side