Kutna Hora

kutna hora turKutna Hora. Har du hørt om et berømt benkapel, et rum fuld af knogler? Det er sikkert Kostnice øst for Prag. Vi vil gerne vise dig det forunderlige benkapel, der overvælder med knogler og kranier, endda lavet til lysekrone og våbenskjold. Den smukke, gotiske Skt.Barbara og den Unesco-fredede sølvby, Kutna Hora, skal du også opleve. Kirken er et gotisk mesterværk, Skt.Barbara var minernes skytshelgen.bestil-ture-gron

Kutna Hora ligger bogstavelig talt ovenpå tolv niveauer af minegange, der var blandt verdens største sølv-udvindinger i middelalderen. En sand guldgrube. Når vi spadserer en tur i byen sammen, kan du nyde udsigter over flod, vinmarker og opland. En mineskakt passerer vi også. Undervejs holder vi en frokostpause, hvor guiden gerne følges til en lokal frokost, efter dit valg, du kan vælge at ose eller spise et andet sted. Der er lige over en time at køre hver vej, forbehold for trafikken. Vi plejer at være et mindre hold i en minibus sammen.

kutna hora turPRIS: Czk 1700 / pp
TID: Kl.10.00-16.00. Afgang 2.4, 9.7, 23.7, 15.10
ANTAL: 6 gæster i snit (maks. ca.25)
AFSTAND: Vi kører en time hver vej, vi går nogle kilometer
INKLUSIVE: Kørsel, entréer, guide på dansk

Du vil opleve følgende på turen, med mere:

  • Kostnice benkapel (der må ikke fotograferes)
  • Skt.Barbara kirke
  • Kutna Horas middelalder-bykerne
  • Mulighed for lokal frokost, guiden tipper

bestil-ture-gron kutna hora benkapelEt besøg i Kutna Hora begynder oplagt med benkapellet Kostnice i forstaden til Kutna Hora, Sedlec. Allehelgeners kapellet er bygget i gotisk stil fra omkirng 1400. Kirkegården fik en speciel status efter 1278 da Abbed Jindrich (Henry) vendte hjem fra det hellige land og Golgata med ”hellig jord”. Det gav kirkegården en enorm status og folk rejste langt for at få deres slægtninge begravet her.

Den Sorte død hærgede egnen i midten af 1300-tallet. Hussiter-krigene rasede voldsomt omkring Kutna Hora i det 15. århundrede. Både krige og pestens hærgen førte til utrolig mange lig på kirkegården og nødvendige udvidelser. Legenden siger at en halvblind munk fik til opgave at stable alle knogler og kranier i 1511. I 1703-10 fik kirken ny indgang og barokt interiør.

Kapellets nuværende, mærkværdige dekorationer skyldes træskæreren Frantisek Rint, som i 1870 brugte skeletterne fra 40.000 mennesker til udsmykningen. Her findes en lysekrone som indeholder alle knogler fra en menneskekrop, der er kæmpe pyramideformede monstranser og Schwarzenberg-familiens våbenskjold i knogler.

Kutna Hora tur fra Prag 2023

Gå retur til alle Prag ture

Se vores firma (eng) alternatives.cz s.r.o.