Pilsen – Bryggeri og by

urquell pilsen bryggeriPilsen turen går til rundvisning og frokost på det verdensberømte Urquell bryggeri. Vi skal se kedler, tappenalæg og tønder i kælderen, inden vi spiser på bryggeriets restaurant. Vi har så tid på egen hånd i Pilsen bys middelalderlige kerne, hvor du kan få indtryk af den midelalderlige og dens seværdigheder. Vi stopper på vejen tilbage til Prag på mikrobryggeriet Berouns Bjørn. Turen varer cirka 8 timer.Bestil Pilsen tur >

Pilsen – Bryggeri og by inkluderer rundvisning på Urquell med smagsprøve, frokost med hovedret og dessert, en drikkevare og kaffe på bryggeriets restaurant samt en øl på Berouns Bjørn. Turen koster 1300czk/ ca.372dkk per person. Fredag kl.9-17.

Vest for Prag, ved sammenløbet af tre floder, ligger Plzen, eller Pilsen på dansk. Byen er Tjekkiets fjerde største og et mekka for ølentusiaster. I 1842 blev den første pilsner brygget her på Urquell bryggeriet. Plzeňský Prazdroj, er en blevet pilsen urquell turdybt forankret del af tjekkisk kultur. Urquell betyder “den oprindelige kilde”. Brygmester Groll nåede på byens bryggeri frem til en ny, lys og undergæret øltype. Den success smages verden over. Op mod ni ud af ti øl på kloden er pilsner-type.
Bestil Pilsen tur >

TID 9.00 – 17.00
MØDESTED Café Tramvaj
DAGE FREDAG
FÆRDSEL Bus og til fods
MAD-DRIKKE Frokost og entré inklusive
PRIS/pers 1300czk

bryggeri pilsen turDet er derfor oplagt Urquell bryggeri, hvor vi gør vores første stop. Den 80.minutter lange, meget spændende rundtur giver os kig til hele produktionen, fra de historiske kældre til det moderne flaskeanlæg, som fylder over ethundredetusind flasker med det fantastiske øl – i timen. Turen kommer både omkring de gamle og de nuværende kedler, inden vi smager fra kilden nede ved tønderne.

Efter rundvisningen bliver der tid til endnu et krus Urquell, eller anden drikkevare, til frokosten. Restaurant Spilka, et meget populært sted blandt de lokale som ligger i selve bryggeriet, har bord til os. Tjekkiets bedste øl fortjener også noget af det bedste tjekkiske mad. I kan vælge ml. fire nationale specialteter til hovedretten, dessert og kaffe til slut. Den første drikkevare er med i prisen.

pilsen tjekkiet turEfter frokost tager vi til Plzen bys centrale plads, Republikpladsen. Den vidtstrakte plads, 139x193meter, huser katedralen fra 1292, den er viet til Skt.Bartolomeus. Katedralens tårn er med sine 102m det højeste i Tjekkiet, og sagtens højt nok til at orientere sig efter, når vi færdes egen hånd. Guiden navigerer i de videre muligheder I byens historiske kerne. Du kan forsætte fra tårnet ned i sytten kilometer underjordiske gange, hvor livet i tidligere århundreder afdækkes.

Pilsen kendes for Tjekkiets største synagoge, den Store Synagoge, som blot ligger hundrede meter fra pladsen. Synagogen (entré 60czk) og fungerer I dag både som minde over det tidligere jødiske samfund i Plzen, der er løbende foto-udstillinger og jævnlige koncerter.

pilsen by udsigtPlzens indbyggere er stolte af at deres by, som den eneste storby i Tjekkiet, blev befriet af den amerikanske hær med General Patton i spidsen. Dette mindes med byens nyeste monument, Patton Memorial Pilsen, med “Tak, Amerika”, indgraveret i den. Monumentet kunne oplagt ikke laves før kommunismens fald, Pilsens særlige befrielsesdag fejres årlige med parade siden. Patton Memorial ligger på en gade som i dag hedder Americka Trida / Amerikas boulevard. De locale kalder den for “de historiske fejltagelsers gade”, den ændrede navn mange gange i det 20.årh, den blev til Stalins gade og senere Moskva gaden.

Halvmørk (polotmavy) 14graders på Berouns BjørnPå vores fredags tur til Pilsen giver vi en time til at færdes på egen hand, før vi kører tilbage til mod Prag. Cirka halvejs på hjemturen, I Beroun, holder vi det sidste pitstop til øl og forfriskninger på et af Tjekkiets mest specielle mikrobryggerier. Brygmester Mayer byder på mange slags Bjørne øl, både lyse og de mørke, midt på en skrammelplads i et nedlagt sukkerrafinaderi. Hans hyggelige bryggeri-restaurant er heldigvis i stærk kontrast til omgivelserne. Du kan købe de lækre øl som souvenir på plast pantflasker, inden vi fortsætter mod Prag som blot er lidt over en halv time væk.

Bestil Pilsen tur >

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.