Pilsen og Urquell

pilsen og urquellPilsen og Urquell 2023. Vil du opleve et ikonisk bryggeri og smage fra kilden? Urquell opfandt den moderne lagerøl. Kunne du også tænke dig at se andet en hovedstaden? Den middelalderlige handelsby, senere industri, ligger ved fire floder. Vi besøger den store, centrale middelalder plads med mulighed for at bestige tjekkiets højeste katedral-tårn, ose i butikker og måske følges med din guide for at finde lokal frokost med den reneste øl? Pilsen, Plzen, mod vest er den fjerdestørste by i Tjekkiet og den blev, modsat Prag, befriet af amerikanere i 1945.bestil-ture-gron

Plzeňský Prazdroj besøger vi på en 80.minutters tur der giver os kig til produktionen, fra historiske kældre med overgæring til moderne flaske-anlæg, der hver time fylder titusindvis af flasker, gamle og de nuværende kedler, inden vi smager fra kilden nede ved tønderne. Du vil som altid være sammen med de dansktalende guide hele vejen, vi følges alle med Urquells guide på bryggeriet.

PRIS: Czk 1700 / pp
TID: Kl.10-16. Afgang: 4.4, 2.7, 16.7, 30.7, 17.10
ANTAL: 7 gæster i snit (maks. ca.25)
AFSTAND: 1 time hver vej, vi går et nogle kilometer i alt
INKLUSIVE: Kørsel, entré, guide på dansk

pilsen og urquellPilsen og Urquell

bestil-ture-gronVest for Prag, ved sammenløbet af tre floder, ligger Plzen, eller Pilsen på dansk. Byen er Tjekkiets fjerde største og et mekka for ølentusiaster. I 1842 blev den første pilsner brygget her på Urquell bryggeriet. Plzeňský Prazdroj, er en blevet dybt forankret del af tjekkisk kultur. Urquell betyder “den oprindelige kilde”. Brygmester Groll nåede på byens bryggeri frem til en ny, lys og undergæret øltype. Den success smages verden over. Op mod ni ud af ti øl på loden er pilsner-type.

Pilsen / Plzen bys centrale plads, Republikpladsen besøger vi. Den vidtstrakte plads, 139x193meter, huser katedralen fra 1292, den er viet til Skt.Bartolomeus. Katedralens tårn er med sine 102m det højeste i Tjekkiet, og sagtens højt nok til at orientere sig efter, når vi færdes egen hånd. Guiden navigerer i de videre muligheder I byens historiske kerne. Du kan forsætte fra tårnet ned i sytten kilometer underjordiske gange, hvor livet i tidligere århundreder afdækkes.

Urquell bryggeri PilsenByen kendes også for Tjekkiets største synagoge, den Store Synagoge, som blot ligger hundrede meter fra pladsen. Synagogen (entré 60czk) og fungerer I dag både som minde over det tidligere jødiske samfund i Plzen, der er løbende foto-udstillinger og jævnlige koncerter.

Plzens indbyggere er stolte af at deres by, som den eneste storby i Tjekkiet, blev befriet af den amerikanske hær med General Patton i spidsen. Dette mindes med byens nyeste monument, Patton Memorial Pilsen, med “Tak, Amerika”, indgraveret i den. Monumentet kunne oplagt ikke laves før kommunismens fald, Pilsens særlige befrielsesdag fejres årlige med parade siden. Patton Memorial ligger på en gade som i dag hedder Americka Trida / Amerikas boulevard. De locale kalder den for “de historiske fejltagelsers gade”, den ændrede navn mange gange i det 20.årh, den blev til Stalins gade og senere Moskva gaden.

Pilsen og Urquell tur fra Prag. Gå retur til alle ture her

Besøg vores firma-side alternatives.cz s.r.o.