Prag kvarterer

prag kvartererPrag kvarterer tur er tre fremragende udsigter, pause på en historisk kro og indtryk af to Prag kvarterer, Bubenec og Letna. Vi begynder med ved Hradcanska, Prag 6, og slutter i Prag 7 ved Letna. Undervejs slentrer vi fire km i roligt tempo, næsten uden stigning. Onsdag til helligdage og ferie.

Når vi slutter, vil du kende to parker, værtshuse og cafeer i to kvarterer og et bryggeri. Metronomen på foto er det bedst kendte punkt, vi passerer.

  • Planlagte afgange: 17.4, 3.7,10.7,17.7,24.7,31.7,7.8,16.10
  • 150dkk/person med suppe, drikkevare (metro-billet for egen regning)
  • Oplev lokal liv, Prag uden tæt turisme

bestil-ture-gron

 

 

prag kvartererPrag kvarterer tur er med metro og sporvogn. Vi går undervejs, ikke langt og i roligt tempo. Vi passerer enkelte trapper og undgår næsten stigning. Pause holder vi på en dejlig, historisk kro. Inde ved brændeovnen på en kold dag, eller i den herlige gårdhave når vejret står os bi. Kvarteret Bubenec er i Prag 6 og Letna er del af Prag 7 administrationen.  Vores mål med denne tur er at give dig endnu bedre kort på hånden til at nyde Prag med de lokale.

Tre flotte udsigter er en af de store attraktioner ved turen, synes vi. Omend det er tip om caféer, gårdhaver, værtshuse, konditori, bryggeri som vi glæder os mest til at dele. Vi tror nemlig, du ligesom os vil opleve disse dele af Prag med mere lokalt liv som meget mere afslappende, grønnere og samtidig billigere end Gamle by.

Prag kvarterer

Prag kvartererDe to kvarterer ligger uden for de middelalderlige befæstninger, over floden. Det mærkes. Huslejerne er ikke helt så astronomiske. De berømte seværdigheder er lidt længere væk og bygningerne rummer mange flere boliger end kontorer. Prisen falder markant for mad og drikke. Vi synes godt om at vise jer en hel række åndehuller, som vi selv oplever gør Prag ophold meget behageligere.

Praktisk information bliver der masser af, men historie kommer man ikke helt uden om. Den ene park var kejserlige jagtmarker og vi passerer en middelalderlig byport og fæstningsrester. I det ene kvarter ligger kunstakademi og Indenrigsministeriet, i det andet mange ambassader i store, ofte tidligere jødiske familiers. Vi passerer en plads med boliger bygget på ordre af præsident Masaryk i 1920erne, oprindeligt Ural pladsen. Den blev til Theresa-pladsen efter 1939 og endeligt Pushkin-pladsen efter 1948.bestil-ture-gron

Vores pause på kro er med en suppe og en drikkevare. De har hjemmelavet limonade og fantastiske fadøl fra Unetice. Se også tur til Lidice mindesmærke med pause på Unetice bryggeri. Når vi slutter, viser vi gerne til direkte sporvogn eller metro retur til udgangspunktet, Café Tramvaj på Wenzelpladsen. Vi guider dig dog ligeså gerne til bydelens bedste konditori eller den øl-have med udsigt, vi passerer lige inden afslutning. Vi tipper selvfølgelig også gerne om spisesteder eller klubber i kvartererne, Oplev Prag med og fra vinkler.

Prag kvarterer er en tur, vi allerede har lavet lignende en del, bare som privat udflugt. Sådan kan eftermiddagen altid planlægges, også som formiddage eller tidlig aften. Bemærk at vi på tur fredag eftermiddag besøger Vinohrady, Prag 2. Torsdag aften kaster vi os ud i værtshuse i Prag 3, Zizkov, det gamle arbejderkvarter. De middelalderlige, Unesco-fredede bydele Gamle- og Nye by guider vi gennem hver tirsdag og lørdag. Torsdag eftermiddag guider vi til venstre flodbred, gennem Prags borg til Lillesiden.
bestil-ture-gron

Betingelser for Prag ture. Retur til alle faste Prag ture 2019.

Vores firma alternatives.cz s.r.o. Besøg vores sider på engelsk