Prags borg udflugter

prags borg udflugterPrags borg udflugter er oplæg til private programmer. Borgen, der blev et slot, besøges af utroligt mange mennesker og der er indført sikkerhedskontrol. Vi har derfor valgt kun at lave Prags borg udflugter med privat guide, ikke fast tur. Du  kan nå de bedste oplevelser med færrest muligt køer, vi justerer naturligvis rute til dig, vejr og omgivelser.  Pris fra 3000czk / 883dkk samlet.

Vi præsenterer herunder to forslag til Prags borg udflugter, vi tilpasser dem gerne. De guidede udflugter, såvel som egne besøg, planlægges bedst uden for de travleste tidspunkter. Den ene udflugt går over 4 timer direkte på borgen, de indre gårde og de nærmeste omgivelser, med turen til og fra. Den anden er en oplagt Prag udflugt til familier med afstikker til Hjortegraven og de royale haver. Besøg kl.6-22. Vi kan køre dertil!

Prags borg udflugter. Kort udgave.

  • prags slot udsigt3-4 timer med privat guide. Pris for guide 3-4timer 3000czk 883dkk samlet. Udflugten afregnes kontant undervejs
  • Evt. sporvognsbillet, entré, forplejning for egen regning
  • Spørg for udflugter med bil til borgen. Oplagt mulig forlængelse er indgang i hele katedralen og de royale paladser. I så fald ekstra guide timer og entré på 250czk/voksen

Du bestemmer om vi skal mødes i nærheden, eller begynde fra din Prag bestil-ture-gronadresse. Det er forudsat, det er nogenlunde centralt. Vi kan nå Prags borg med sporvogn. I dagtimer er den bedste vej ofte via en af de gamle, lange trapper, forudsat dine ben er med på den. Vi vil gerne vise de tre borggårde, udsigter over haver samt den første del af Skt.Vitus katedralen. Her tager vi det forbehold at køerne på de travleste dage kan være uoverkommelige.Udflugten kan afsluttes med en tur gennem vinmarker Skt.Vaclav eller, mod entré, med en kort tur ned gennem en af de smukke, adelige barok haver der kravler op af skrænterne fra Lillesiden mod borgen. Eller den kan gå til et bryggeri. Vi hjælper, din dansktalende guide, naturligvis altid med tip og råd til fortsættelsen. Trænger du til frokost, kaffe, måske en lokal øl eller handler det om en fortsat gåtur? Vi laver bykort med tip til dig.

Prags borg udflugter. Lang udgave med haver og tunnel

  • prags borg oplevelse6 timer med privat guide. Pris for guide 6 timer 4000czk / 1177dkk samlet, 147dkk per person ved otte
  • Evt. sporvognsbillet, entré, forplejning for egen regning
  • Spørg for mulige forlængelser. Frokost. Bil. Især for familier, afslutninger ved Teknisk museum og andre oplagte mål, parker

Du bestemmer mødested. Vi laver gerne en rute udfra tidspunktet. Den kan også vendes rundt i forhold til dit ønskede slutpunkt. Denne udflugt vil inkludere de indre gårde og et kig til Skt.Vitus katedralen, som ovenfor. I forlængelse her, eller før, vil vi gerne guide dig gennem de royale haver med det smukke sommerslot, Belverede, syngende fontæne og væksthus. I dalen mellem borgen og de royale haver, Hjortegraven som engang var kongens personlige jagtmark, findes en smuk sti. Tunnelen på billedet fik præsident Havel tilføjet. Vi følger en bæk, mens du får helt nye vinkler på borgen.bestil-ture-gron

Udflugten kan forlænges, måske med en lokal frokost, eller med gode ruter i det grønne. Letna parken lokker nærved med blændende udsigter over byen, legepladser, ølhave og så Teknisk museum. I sydlig retning er der fantastiske spadsereture gennem Lillesiden over Petrin højen af anbefale til Eiffeltårn og tandhjulsbane. Prøv os altid af, bed om et forslag til netop dine, jeres, ønsker.

prags borg udflugterPrags borg er over 1000 års koncentreret historie. Verdens største middelalderlige borg. En klippe på 540 meter gange cirka 130. Alle tænkelige stilarter og perioder i arkitektur. Det Bøhmiske kongedømme blev grundlagt her, det blev tysk-romerske og habsburgske kejseres sæde. Tycho Brahe kom her som hof-astronom under Rudolf d.2.

En vinduesudsmidning fra det royale palads blev starten på 30-års krigen. Enkekejserinde Maria Theresia fjernede voldgrav og gjorde formelt set borgen til et slot. Prags borg var omdrejningspunkt for Tjekkoslovakiets grundlæggelse under Masaryk, den blev belejret af Heydrich og nazismen og siden kuppet af kommunister, inden åbningen til nye tider med Vaclav Havel. I 2018 blev præsident Zeman genvalgt for fem år. Vi fortæller nok om et par store røde underbukser i flagstangen og andre anekdoter.

IMG_1552Se også vores faste tur torsdag til Lillesiden og Nye Verden her

Find Prag Information her, også om Hradcany, borgkvarteret. Gå ikke glip af Vysehrad, Prags anden borg.

Billedet til højre viser hvor galt det kan gå, efter indførelse af sikkerhedskontrol til hele arealet på Prags borg. bestil privat guide på dansk!

This is a page in danish about individual tours to Prague Castle. Feel welcome at our company for english language tours: alternatives.cz.

prags borg katedralBilledet til venstre er Skt.Vitus katedralen.

Skt.Vitus er en ufattelig gotisk konstruktion med en over 600-årigh byggehistorie, den blev færdig i 1929. Det er også værd at betige tårnet, hvis dine ben kan bære til de hundredevis af trin. I katedralen vil vi fortælle om konge- og kejsergrave, sponserede vinduer, et monument støbt at to tons sølv og meget mere. I borgområdet finder du også den fine, romanske Skt.Georgs kirke. Under Skt.Vitus blev der allerede i førkristen tid dyrket frugtbarhedsguder.