Skitouring fra Prag

Skitouring fra Prag. Nyhed 2018. Lokal guide. Snescooter. Frokost

ski guide danielSkitouring fra Prag er private udflugter med turski, frokost samt en tur med snescooter eller snowcat. Afgang fra Prag med lokal guide. OBS Guiden taler engelsk på ski! Skitouring er både for alpin begyndere og let øvede. Har du aldrig stået på ski, kan vi også finde en løsning. En gruppe kan deles i to.bestil-ture-gron

Krkonose bjergene er målet. Vi sigter mod en hytte på toppen. Skitouring giver vidunderlige naturoplevelser, fordi vi ikke er afhængige af pister og steder med mange mennesker. Turen foregår i arealer over 1000meter. God sne sikkerhed. Når vi har få deltagere kører en snescooter os til toppen, er I flere kører vi med en snowcat.

Afgang fra jeres Prag adresse. Cirka to timers køretid hver vej. En samlet dag varer 8-10timer. Alt udstyr på turen er inklusive. Du skal blot selv have passende tøj. Drikkevarer undervejs og eventuel snack for egen regning. Guide og instruktør Daniel, her øverst til højre.

skitouring fra pragSkitouring fra Prag. Priserne er således:
2 personer á 4650,- (transport snescooter)
3 personer á 3370,- (transport snescooter)
4 personer á 2880,- (transport snescooter)
4 personer á 2930,- (transport snowcat)
5 personer á 2500,- (transport snowcat)
6 personer á 2220,- (transport snowcat)
7 personer á 2020,- (transport snowcat)
8 personer á 1870,- (transport snowcat)

Inkluderet er transport fra og retur til Prag. Alt ski, støvler, stave (men ikke beklædning. Liste nederst). Snescooter eller snowcat op og ned. Frokost (eventuelt ekstra kun snack og drikkevarer udover til frokost). Pris uden ulykkesforsikring. Din skal dække.

Frokosten på denne tur er fælles oppe på toppen af bjerget. Vi regner med klassisk tjekkisk mad. Suppe, hovedret og en drikkevare. Er du vegetar eller allergiker, finder vi en løsning.bestil-ture-gron

Skitouring er betegnelsen, vi har valgt. Det hedder på fransk ski radonneé og på tysk hochtouren. Vores guide er din instruktør. Opholdet på toppen af bjerget vil begynde med kort kursus, så længe som nødvendigt, om teknik. Ideen er at dine bindinger er åbne, så skiene både kan bruges op og ned. Du bruger skind under skiene, eller andet, til stigninger. Derfor behøver vi ikke køre til lift systemer og du får større naturoplevelser uden køer. En teknik mellem langrend og alpin løb, kan man vist sige.

skitouring fra pragKrkonose bjergene danner den nordøstlige grænse til Polen. Det højeste bjerg i Tjekkiet, Snezska, ligger netop på grænsen. Krkonose betyder i øvrigt Kæmpe eller Gigant bjergene. Karkonosze på polsk eller Riesengebirge på tysk. Krkonose er nationalpark i Tjekkiet, KPN, der dækker et areal på 425km2 og en bufferzone. Her findes tjekkiets eneste alpin-klima zone, nationalparken er i det hele taget berømt for sin variation. Kunne du tænke dig andre aktiv udflugter fra Prag eller andre byer i Tjekkiet, er vi altid parat til at lave et tilbud. Send os dine ønsker.

Når du planlægger din rejse til Tjekkiet og vil på denne tur, anbefaler vi at pakke:

  • Skibukser og jakke (Vand- og vindtæt ideelt set)
  • Termoundertøj, sokker ditto
  • Fleece eller anden sweater
  • Handsker og solbriller
  • Hjelm er anbefales, de fleste takker nej (kan forbestilles her)

Har du ikke planlagt ski eller skitouring før din afrejse fra Danmark, kan vi nok løse det her. Hvis vejret arter sig kan skitouring klares i jeans og en fornuftig jakke.

Vil du ikke være aktiv, men gerne have en oplevelse af bjergene i Tjekkiet, kan vi anbefale udflugter til Liberec, hvor vi kan tage svævebane til det berømte tårn Jested med helt fantastiske udsigter. Byen Liberec har alt fra zoo til kunst lige under bjergkæden.

Skitouring fra Prag, se video fra Krkonose bjergene (ikke vores egen):

 

Visit alternatives.cz our English language page for Czech ski touring offers. We can leave from Prague for 1, 2 or more days. Individually tailored