Prag podcast – studierejse

Prag podcast er vores side dedikeret til medier og materialer der kan understøtte spændende studierejser i Tjekkiet. Vi lægger ud med en serie på fem podcasts om Prag og kommunisme. Vi går meget gerne i dialog om aemner. Måske skal jeres Prag studierejse omhandle et tema?

Prag og kommunisme podcast 2022

prag podcast kommunismeFløjsrevolutionen, der gjorde en ende på 40 års kommunistisk styre, fejrer tjekkerne hvert år den 17. November med sange og tjekkiske flag over alt i byen. men hvad skete der før? Hvordan så Prag ud i de 40 år hvor kommunisterne havde magten? Hvordan husker tjekkerne i dag den tid? Var der slet ingen der gjorde modstand? Og var alt gråt og trist? Det vil vi forsøge at give jer nogle af svarene på, i podcast og på byvandring gennem efterkrigstidens Prag.

Vi når i podcast igennem hvert årti med udgangspunkt i nogle af de bygninger og monumenter der står tilbage fra den tid. Både dem der har fået nyt ansigt siden, og de der er grufulde påmindelser om hvad der skete for dem der trodsede systemet. Vi møder i serien også en række afgørende personer.

Lyt med på vores podcast om kommunismens Prag. Du får naturligvis det fulde udbytte, når du kombinerer podcast med vores lokale guider i byen. Altid på dansk med tjekkiske vinkler, skræddersyet til jer. Få bredt emnerne ud og sat i relation til flere steder såvel som en tjekkisk hverdag nu.

1.afsnit er udgivet 17.3, de næste udgives 22.3, 25.3, 29.3 og endelig 1.4.

Prag podcast

prag podcast peterPeter Rosenvall Nielsen var i efteråret 2021 praktikant hos os, mens han var studerende på UCN, professionsbachelor i Natur- og kulturformidling. Peter lavede denne podcast-serie som led i praktikken.

Vi hos pavel-helge har beskæftiget os med det kommunistiske regime i de sidste to årtier, hvor vi har guidet på dansk i Prag. Pavel voksede op i Teplice, det nordlige hjørne af Tjekkoslovakiet. Læs om 1989 der. Vi har mange ruter og steder i Prag der berører årtier med regimet. Vi guider også med studiegrupper til Vojna-lejren syd for Prag, hvor politiske fanger arbejdede i Uran.-mine.

Se alle vores tidligere blog indlæg med tag “kommunisme” eller tag “fløjlsrevolutionen“.

 

Få et forslag eller tilbud: info@pavel-helge.dk eller +420 608 081 111. Vi svarer altid på dansk!