Наши партнеры

“Vi gav ikke op” – 1989 i Prag

communist_watchtower_klarov_malastranaUdstillingen My jsme to nevzdali aneb Príbehy 20. stoleti “Vi gav ikke op – historier fra det 20.årh.” er åbnet i Prag flere steder. Det handler, som meget i øjeblikket, om 1989, fløjlsrevolutionen og tiden lige inden. Den officielle åbning med fernisering er torsdag d.29.oktober kl.15 på Hradcanske Namesti, pladsen foran Prags borg.

Udstillingen med plancher, en efterligning af et vagttårn fra en kommunistisk fangelejr og andet er planlagt til at stå gennem alle fejringerne i Tjekkiet af fløjlsrevolutionen. Det hele kulminerer d.17.november. Denne udstilling er gratis og løber fra 27.oktober til 27.november. Se kort, beskrivelser og tip til at finde kommunismens spor i Prag.

prag_udstilling_kampa_1989Vagttårnet som ses ovenfor er noget af en overraskelse, når man passerer i sporvognen. Det står ved Klarov, overfor metro Malostranska. Det er lige ud for Wallensteins have, nedenfor slotstrappen. Se links til andre indlæg om kommunisme, fløjlsrevolutionen og nutiden i Prag nederst!

Bestil private/individuelle ture i Prag med pavel-helge.dk. Vi tilbyder egen guide, tema og rute udfra jeres ønsker. Afhentning på hotel. Fra blot 1500czk/3timer med dansktalende guide i Prag. Læs mere >>

prag_udstilling_vaclavske_1989Ovenfor til venstre er det plancher på Kampa, her om Charta 77 og dissidenterne. På modsatte flodbred fra Klarov ved Jan Palachs plads handler det om Prags Forår og “normaliseringen” der fulgte. En grøn togvogn står foran Prags borg med flere planche-udstillinger. Dette billede er fra Vaclavske Namesti Wenzelspladsen.

Herunder har vi markeret de steder udstillingen foregår, på begge sider af floden i Prag 1. De fleste steder er nær sporvognsstoppesteder, men ruten er ikke længere end at den kan spadseres igennem på 2-3 timer. Læs om offentlig transport i Prag >>


Vis Prag udstilling om 1989 – Vi gav ikke op på et større kort

PostBellum_logo-colorDen omfattende udstilling falder sammen med flere andre markeringer af fløjlsrevolutionen. Udstillingen “Vi gav ikke op” er organiseret af foreningen “Post Bellum”. Hvis vi forstår det rigtigt er den vel vigtigste del af Post Bellums projekt ikke denne udstilling, men den omfattende dokumentation af Historier fra det 20.århundrede, som Post Bellum har optaget i form af interview med overlevende fra grusomhederne. Time på time af interview og fortællinger om regimer, krige og om lejre i Tjekkoslovakiet igennem det tumultariske 20.århundrede.

E-mail her eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk