Наши партнеры

Cukrarna – tjekkiske konditorier

mysak_cukrarna_prag_bI Prag findes masser af konditorier. Et konditori hedder på tjekkisk Cukrarna.

Ordet Cukrarna kommer fra cukr sukker. Cukrarna betyder et sted, hvor man kan sidde og nyde søde sager. Fornylig genåbnede et af de mest berømmede konditorier i Prag, U Myšáka.

Her følger en omtale af netop Mysak, et par andre konditorier i Prag, samt typiske kager og søde sager. Læs også videre om caféer i Prag eller her om værtshuse i Prag.

cukrarna_prag_karlovo-namestiCukroví er småkager, palacinky betyder pandekager. Strudl hedder Závin, æbletærten er en klassiker, i Tjekkiet som i resten af Centraleuropa. Kobliha er en berliner.

Her link til Nelso.dk, en liste med 45 kagesteder i Prag. Nederst har vi et 360graders billede fra 360cities.

Udvalget er stort, lagkager og større kager hedder dort og mindre zákusek. Kolac er en åben, rund kage. Tjekker elsker, at dømme efter udvalget, kager med frugt på kvark eller yoghurt.grand_cafe_orient_prag_new

Vi går på Prag byrundturen med pavel-helge.dk, fra 3.april, både forbi Svetezor pasaz med fantastiske is og vi holder pause på Grand Cafe Orient, hvor de har lækre, hjemmelavede kager. Oplev mere med de lokale

En cukrarna i Prag eller andetsteds i Tjekkiet er typisk røgfri og bruges både af kvinder med børn, ældre mennesker og til frokost eller kaffepausen af alle generationer. Frokosten kan klares med Chlebicek, små håndmadder på hvidt brød. Der ligger cukrarnaer over hele Prag. Læs om restauranter i Prag 1. Mange cukrarna har cafeteriaservice, ikke bordservering som ellers i Prag.

erhartova_kavarna_titulErhartova cukrarna konditoriet på Letna, Prag 7, beskrives på Prag bys egne websider. Erhartova blev valgt som et af tjekkiets bedste konditorier af det tjekkiske magasin Apetit. De serverer lækker Sachertorte, franske profiteroles, Pære-kanelkage eller hvad med chokolade-valnødder?

Erhartova konditoriet ligger i smukke, gennemrenoverede lokaler, i elegant funktionalisme fra 1937. Konditoriet åbnede samme år. De arbejder med datidens opskrifter og respekt for kvalitet. Adressen er Milady Horakova 56, Letna Prag 7. I nærheden findes Sparta Prags fodboldstadion, Letnaparken og tunnelbyggeplads, i hele 2009.

mysakzidleU Myšáka, i Prag 1 ved Vaclavcke Namesti, er til gengæld ikke lykkedes med sin renovering, se facaden øverst. Prague Monitors beskrivelse.

Den specielle bygning i rondo-kubisme, også kaldet national stil, er genopbygget. Den oprindelige bygning styrtede sammen og alle interiører måtte genskabes. Kagerne koster hele 120czk, kaffe fra 50czk. Vodickova 31, Prag 1.

Læs om Svetezor Pasaz, blot 50 meter fra Mysak, der er cafe med gode kager og uovertrufne is. Vi har selv en enkel favorit med de klassiske kager, gode simple sandwich, friskpresset juice og god kaffe i Vaclav Pasaz på Karlovo Namesti i Nove Mesto, den Nye by. Der koster en Sachertorte 26czk.

Forbered jer på at bruge tjekkisk eller tegnsprog. Oftest tales der ikke engelsk, efter vores erfaring. Det går til gengæld altid med lidt tålmodighed. De små cukrarna byder ikke på luksus, men kvalitet for gode priser. Husk at konditorierne også sælger ud af huset. Dobrou chut velbekomme

Send os en email eller brug telefon +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

STYR MED MUSEN, ZOOM CRTL/SHIFT. Se Panorama fotografi af Prag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk