Prag rejser 2022 – Covid regler

Dette indlæg om Prag rejser 2022 har fokus på Covid og rejse restriktioner. Fra 18.3.2021 er alle rejse restriktioner fjernet i Tjekkiet! Ingen indrejse-formular, ingen vaccine-pas. I sundheds-systemet består nogle mundbindskrav. Opdateret per 5.10.2022 i første afsnit. Vi førsøgte igennem pandemien at dele nyt om rejse restriktioner mellem Danmark og Tjekkiet. Du kan se indlægget fra 2021 her. Nogle gange nåede vi opdateringer rettidigt, nogle gange var vi i hælene. Du skal tjekke med relevante myndigheder ved enhver tvivl. Vores kunder til overnatning og Prag udflugter får naturligvis personlig hjælp.

Opdatering oktober 2022. Afsnit under blev skrevet i foråret, da restriktioner sluttede.

covid tjekkiet 100522Smittetallene er her tidlige i oktober 2022 lidt stigende som i andre lande. Få er endnu bekymrede, men vi ser mundbind brugt frivilligt ind i mellem, f.eks. i offenlig transport. Du finder en god daglig oversigt over smittetal på siden expats.cz, her. Der er ikke umiddelbart udsigt til restriktioner i Tjekkiet. Vi skal opdatere, hvis det bliver aktuelt. Skal du rejse via Tyskland, skal du være opmærksom på at der er krav om mundbind i toge, noget offentlig transport. Du kan se aktuelle tal til og med 5.10 og sammenligne DK, CZ og D ved at trykke på grafen her til venstre. Det er fra ourworldindata.org.

Tidligere opdateringer fra foråret 2022Masker, eller mundbind er fra 14.marts kun et krav i offentlig transport og i sundhedssystemet . Børn under 3 år er fritaget. Børn mellem 3 og 15 kan bære et kirurgisk, lettere, i stedet for FFP2 maske. D skal altså ikke længere have det på indenfor i butikker, ved services. Krav om mundbind eksisterer nu alene for sundhedssystemet (hospitaler, plejehjem..) og så i offentlig transport . Vi har haft gavn af en ekstra i lommen. De kan købes overalt.

Du kan sagtens blive testet her med egenbetaling. Vi vil indskærpe en ting. Vi selv og andre har haft problemer med svartiden fra nogle teststeder, der ikke overholdt en regel om svar indenfor 24 timer. Det kan blive penibelt, hvis man står før en rejse eller lignende. Vi vejleder gerne vores kunder om de, øjeblikkeligt, bedste steder at gå hen efter vores erfaring. En PCR-test må ifølge Prags regler maksimalt koste Czk810. Link covid.praha.eu skift til engelsk i øvre, højre side. I midten vælges PCR-selfpaid, til højre vælges reservation eller ej.

Screenshot 2022-03-14 at 9.30.11Covid-situationen i Tjekkiet (per 14.3. 2022) har nu i længere tid været fornuftig.  Se eller følg pavelhelge på Twitter for ugentlige Covid-tal. Grafen her var som vanligt fra ourworldindata. Det er troværdigt og virker godt for sammenligning. Tryk på billedet for forstørrelse (januar graf). Kulturkalender for Prag 2022.

pavel helge guiderVi guider gerne, året rundt. Private udflugter med lokal guide der taler dansk. Vi har lejligheder og hoteller klar til dig. Flere studiegrupper er på vej til marts og april, men programmer med besøg indendøre kan endnu være vanskelige at bekræfte. Vi tilbyder maksimal fleksibilitet. Vores chauffører kører også gerne både transfer og anden kørsel året rundt. Vi svarer altid på dansk.

E-mail: info@pavel-helge.dk og TLF: +420 608 081 111 Pavel og Helge

Prag rejser 2022 – Covid regler

Herunder kan du se, hvordan reglerne har ændret sig igennem 2022:

prag rejser 2022Covid-restriktionerne fulgte os efter nytår, så Prag rejser 2022 begyndte med nye og skrappere krav der blev indført per 27.december. 14.3 er mundbind afskaffet pånær i offentlig transport og i sundhedssystemet. 9.2 blev vaccine-pas afskaffet lokalt. Her følger først indrejse-regler, nedenunder kommer så de lokale restriktioner om  transport. Indlægget vil blive opdateret, så snart der er nye restriktioner og vi når computeren. Spørg gerne i kommentarer herunder. Nederst finder du et afsnit med aktuel information om tjekkiske smitte-tal og vores Prag hverdag. FFP-2 masker er nødvendige at have til sporvogn og metro.

Indrejse-reglerne fra per 27.december 2021 er i justeret marts 2022. Alle har pligt til at udfylde indrejse (lokations) formular, pånær rejsende i egen bil. Dine børn under 18 behøver ikke deres egen, hvis I rejser sammen. Gør det online her plf.uzis.cz, du får en e-mail kvittering. En del har bøvlet med at få den godkendt på grund af adressefejl. Tjekkiske postadresser har to numre/tal! Her er Indenrigsministeriets aktuelle side (eng). Læs mere på dansk her på ambassaden i Prags side. Udover formularen gælder nedenstående grænse-regler. PCR-test har generel gyldighed på 72timer nu. Børn under 12 år er fritaget, mens 12-18 er fritagede, hvis de er vaccineret to gange eller var syge fornyligt.

  • Hvis du har 3x stik. Har du fået booster er der fri indrejse
  • Hvis du var syg med Covid (bevis/180 dage) er der fri indrejse
  • Hvis du er vaccineret 2x er der fri indrejse
  • Hvis du ikke er vaccineret eller tidligere smittet skal du have PCR-test ved indrejse

Prag rejser 2022 – Covid regler

I vores hverdag, mærkes enkelte restriktioner. men nu får du per 9.feb.ikke brug for dit vaccinepas. Det skulle vises overalt i kulturlivet, men ikke i butikker. Det var kun være gyldigt ved vaccination, ikke med test alene. Vi havde printet QR-koden til lommen, for det tilfælde at telefonen ikke vil samarbejde, når det gjaldt.

Indtil januar var der tvungen lukketid kl.22. Det blev afskaffet. Grænserne for det maksimale antal deltagere til indendørs kulturarrangementer var senest 1000 siddende mennesker med vaccine-pas og maske. Det afskaffes også nu. Sundhedsminister Válek forventer den sidste regel om mundbind kan afskaffes før påske.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.