Наши партнеры

Fløjlsrevolutionens jubilæum

prag 111789 (1)I går, 17.november, blev fløjlsrevolutionens 20 års jubilæum ´fejret i hele Tjekkiet. I prag kulminerede festlighederne med en gentagelse af studenternes march den skæbnesvangre dag i 1989.

I Narodní gaden, midt i Prag, hvor studenterne dengang blev tæsket af uropolitiet, holdt studenterne koncert og Vaclav Havel kom forbi. Tilhængere og modstandere af Vaclav Klaus, nynazister og flere andre grupperinger brugte anledningen til protester. Cirka 10.000 var i gaden, mener arrangørerne. Her er nogle billeder fra aftenen i Prag. Desuden har vi link til tidligere indlæg om netop 1989 og link til aktuelle nyhedsartikler.

prag 111789 (4b)Vaclav Havel mindedes i går “Den demonstration, den march som satte historien i bevægelse”. Arrangørerne havde udover Havel iniviteret 800 oprindelige deltagere i marchen, mange dissidenter, men ingen politikere, de var ikke inviteret.  Det virker som en udbredt holdning i Prag i dag, at politikerne er en skandale, så de fleste er glade for frihed og material fremgang – men også deprimerede over korrupte og visionsløse politikere. Vi så en del tjekkiske flag og mange skilte.

prag 111789 (2)En del skilte hyldede friheden, en del angreb Klaus (som øverste billede til venstre, hvor teksten er et ordspil på “Klaus skal byttes”) og atter andre satte spørgsmålstegn ved resultaterne de sidste 20 år med tekster som “Hvad er det vi fejrer”.

Nynazisterne fra “Arbejderpartiet” forsøgte at starte en protest ved Nationalteatret, men de 300 æggehoveder blev sendt hjem af politiet efter flere tilfælde af umotiveret vold fra deltagerne og en manglende godkendelse af demonstrationen.

prag 111789 (3b)Læs videre i vores tidligere indlæg om fløjlsrevolutionen, vi har skrevet om optakten i Teplice, d.17.november i Prag og de nutidige fejringer i 12 forskellige indlæg om 1989 >>

Find i stedet alle de dagsaktuelle nyheder fra Tjekkiet, søg med tags i de over 3000 link: Nyheder i Tjekkiet >>

Send os en email her eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk