Наши партнеры

Karlovy Vary – Filmfestival

Filmfestivalen i Karlovy Vary sluttede lørdag aften med en stor afslutnings- ceremoni. Karlovy Varys Internationale Film Festival er en A-festival med flere pris- konkurrencer om Den Gyldne Globe.

I år fik en islandsk film, Jar City, hovedprisen og der blev givet en særlig pris for livslangt bidrag til film til Danny Devito, både for hans roller som skuespiller og som producent af bla. Pulp Fiction. Ole Christian Madsens “Prag” og Pernille Rose Grønkjærs “The Monastery” repræsenterede Danmark i år.

Danny Devito kunne knapt gå ned af trapperne, da jeg så ham med en hale af sikkerhedsfolk og pressefotografer. Billedet af ham er med Vaclav Havel, den tidligere præsident, og hans kone Dagmar. Havel var meget glad for mødet med Cybill Shepperd. Hun gjorde ellers ifølge rygterne ikke noget stort indtryk. Det gjorde Renee Zellweger til gengæld, da hun åbnede festivalen.

Karlovy Vary (Karlsbad) er en kult by. Kulten er baseret på vandet og mulighederne for kur. I 10 dage om året overskygges mineralvandet af film, byens anden, nyere kult. Filmfestivalen er over 40år gammel, men det var i 1990erne at den fandt sin form, blandt Europas vigtigste. Se statistik for 2007.

Min akkreditation kostede 500czk for 3 dage, med ret til 4 billetter hver dag. Alle kan købe akkreditation, hver morgen står så kampen om billetterne til næste dag. I år boede jeg på pension i byen, til 1300czk for et dobbeltvær, en ren seng fås fra 150czk pr. nat, hvis man kan bo enkelt med fællesbad. I den anden ende af skalaen er Grand Hotel Pupp, som er et af Europas ældste hoteller, værelser fra 270euro.

Karlovy Vary er som sagt en kult by, vandkulten. Karl d.IV siges ifølge legenderne at have opdaget kilderne. De første skriftlige kilder om byens status stammer fra 1370, hvor byen fik stadfæstet sine rettigheder. Kur i Karlovy Vary består typisk af mange elementer, uomgængeligt er det at drikke vandet ved de mange fontæner i byen. Det smager nogle gange kraftigt af mineraler og lugter tilsvarende.

Karlovy Vary ligger utrolig naturskønt ved sammenløbet af floderne Ohre og Tepla. Tepla floden er varm og byens kurdel med alt sin ”lagkage- arkitektur” strækker sig langs floden. Der er derudover 13 kilder. Byen kendes også for kurvafler, vandet ”Mattoni” og likøren ”Becherovka”.

Læs om andre festivaler i Tjekkiet. I Kino Svetezor i Prag vises fra d.7.juli film fra festivalen. Vi kan lave en individuel dagstur til Karlovy Vary for 2-8 personer med egen guide og minivan fra 7000czk. Læs mere om denne mulighed, se vores program eller send os en mail. pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk