Наши партнеры

Karlsbroen – seværdigheder i Prag

karlsbroen_nepomuk_pragKarlsbroen i Prag er emnet her. De største Prag seværdigheder besøges af utrolig mange, men fornylig lykkedes det os at komme tidligt op en morgen og tage billeder af Karlsbroen. Prag borg, Rådhuspladsen med det astronomiske ur og Josefov, det jødiske, er ligeledes helt uomgængelige seværdigheder i Prag.

Vi skrev i november sidste år om renovering af Karlsbroen. I galleriet med billeder fra Karlsbroen i morgensolskin, er det tydeligt at se sten i murene udskiftet. Det er en af de største diskussioner, her kan du vurdere det selv. Vi skriver om de bedste udsigter både fra og til Karlsbroen, hvornår broen bedst besøges og om to af statuerne.

karlsbroen_prag_2009-aug8Vi begynder her med brotårnene. Det såkaldte Peter Parler tårn står på Stare Mesto den Gamle Bys side. Vores Prag bytur >> holder pause ved skulpturen af Karl d.IV ved siden af. Læs videre om tårne i Prag >>

Facaden af tårnet prydes af fine statuer, men på facaden mod floden er de oprindelige gotiske udsmykninger ødelagt af svenske kanoner i 1648. Inde i tårnporten er det værd at bemærke de rige udsmykninger med smukke badepiger.

Jan Nepomuk er Karlsbroens mest berømte statue og en af de mest brugte helgener. Jan Nepomuk statuer kendes altid på de fem stjerner i hans glorie, som stammer fra myten om hans død. Øverste billede viser en nyrenoveret Nepomuk udsmykning midt på broen. I galleriet herover er der flere fotografier af Jan Nepomuk statuen. Bronzestatuen blev lavet af billedhuggeren J. Brokoff.

karlsbroen_krucifiks_pragMyterne om Nepomuk-statuen siger at man skal røre de blankslidte steder for at få et ønske opfyldt og være garanteret at vende tilbage til Prag indenfor et år. Jan Nepomuk var en historisk person og grundet opgør mellem konge og kirke blev han slået ihjel, mener man. Myterne er tilskrivninger siden hen.

Karlsbroens statuer blev først sat op efter 30-års krigen, flest i 1700-tallet, det var en del af jesuitternes genopdragelse af befolkningen til katolicismen. Der er 30 statuer i alt. Kun to er i bronze, Nepomuk og en kalvariegruppe, et krucifiks med en usædvanlig hebraisk tekst.

Her ved krucifikset stod på Karl d.4s tid et simpelt trækors, hvor dødsdømte kunne knæle og bede, inden de blev halshuggetog smidt pingviner_karlsbroen_pragi floden. Krucifikset kommer oprindelig fra Dresden, men endte her i 1657. I 1696 dømte man jøden Eliass Backoffen for at spotte korset, fordi han ikke tog sin hat af, når han passerede. Nogle mener at teksten placeret her er en hån mod jøder. En plakette under forklarer sammenhængen.

Billedet til venstre er taget fra Kampa Park, lige ved Kampa Muzeum med pingvinerne. Karlsbroen er som nævnt blandt de allermest besøgte steder i Prag. Læs om de mest besøgte seværdigheder i hele Tjekkiet >>

Karlsbroen har sin charme om aftenen ved solnedgang, om natten på grund af de få mennesker og desuden afhænger det af lyset. Om morgenen står solen på Mala Strana, vestsiden, om aftenen skinner solnedgangen på Stare Mesto, østsiden. Først på eftermiddagen står solen flot på Prag borg >>

prag_ture_karlsbroenDe bedste billeder tages nok på selve broen. Udsigter mod Karlsbroen fra begge flodbredder giver andre, fine indtryk.

Smetanamuseets terrasse giver motiv med både Karlsbroen og Prag borg. Endelig vil vi anbefale at se Karlsbroen på vores bådtur i Prag. Vi ser broen på både ud- og hjemtur, henholdsvis i sol og solnedgang.

Send en mail eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

5 Comments on “Karlsbroen – seværdigheder i Prag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk