Наши партнеры

Kutna Hora fotografier (2)

skt-barbara_2Skt. Barbara kirke i Kutna Hora er emnet for de fleste billeder i dette indlæg. Vi havde tidligere billeder fra flere seværdigheder i Kutna Hora >> Vi skrev om Kutna Hora som sølvby >> I Kutna Horas forstad Sedlec findes et berømt knogle- kapel>>

I sæsonen 2010 kører vi til Kutna Hora hver lørdag >> Her besøger vi knoglekapel, Skt.Barbara og spiser frokost på værtshuset U Dacicky.

Galleriet i dette indlæg er som sagt med billeder fra Skt.Barbara. Kirken omtales ofte fejlagtigt som katedral, en fejl har vi også begået. Den er blandt de bygninger Unesco nævner som begrundelse for at Kutna Hora er fredet som verdenskulturarv. Barbara er blandt andet minearbejderes skytshelgen, oplagt i byen som blev rig på sine sølvminer.

Skt.Barbara kirken blev påbegyndt i 1388, men byggeriet stod først færdigt i 1905. Det blev afbrudt af krige og manglende finanser, det var Kutna Horas sølvminer som finansierede konstruktionen.

[nggallery id=36]

Når vi går på rundvisning i Skt.Barbara er kirkens forskellige byggeperioder og indflydelser tydelig. Vi ser fine fresker fra middelalderen som viser byens mineaktivitet, en gotisk madonna kutna-hora_sedlec_1skulptur er kirkens ældste udsmykning, men her er også et Jesuitter kapel og flotte glasmosaik vinduer fra slutningen af 1800-tallet.

I kraft af sin lange byggeproces minder Skt.Barbara en del om Skt.Vitus  i Prag >>

Her har vi også billede af to andre enorme kirker i Kutna Hora, her til højre den usædvanlige Vor Frue katedral i Kutna Horas forstad Sedlec. Katedralen er en unik blanding af gotiske og barokke elementer. I selve Kutna Hora by findes desuden den fine gotiske Skt.Jakobs kirke, nederste billede, som nyligt er genåbnet efter renoveringer.

kutna-hora_skt-jakob_1Læs videre om barokke kirker i Prag, spændende klostre som Brevnov vest for Prag centrum eller se vores 14 ugentlige ture – og derudover individuelle ture i Prag >> Vi byder velkommen til daglig træffetid i Prag. Mød en guide, tilmeld dig ture eller stil uformelle spørgsmål over en kaffe eller øl. Hver dag fra kl.17-17.30 ved Cafe Tramvaj, midt på Vaclavske Namesti. Se mere >>

Ring +420 608 08 1111 eller send en mail her. pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk