Наши партнеры

Nove Mesto – den nye by i Prag

Karl d.IV grundlagde den nye by i 1348. Den kendes for sin handel, to enorme pladser og trafikken, der på hovedvejen skærer igennem. Der er mange attraktioner, fra kirker og klostre over handel og pladser til den fascinerende Jubilæumssynagoge og Statsoperaen. Det berømte Dansende Hus af Frank O’Gehry (billedet), Manes kunstbygningen og cykelbådsudlejninger ved Zofin er nogle af vores favoritsteder i bydelen.

Wenzelspladsen, Vaclavske Namesti er 750m lang og var oprindelig hestemarked. I dag regnes den som en af hovedakserne i Prags handelsområder. Der er mange store forretninger, men husk også de utallige pasazer, handelsgader i stueetagerne, hvor mange mindre forretninger og cafeer findes.

Midt på pladsen har pavel-helge mødested. Cafe Tramvaj er træffested hver dag 17-17.30 og udgangspunkt for ture i byen. Se billedet i højre margen.

I bunden af Wenzelspladsen, ved Mustek, ligger f.eks. Koruna med byens største pladeforretning Bontonland. Mustek er en gammel byport, igennem strøggaderne løb her engang bymure og voldgrave. Bemærk Bata skoforretning i 5 etager. I den ene retning når man gennem Narodnigaden Nationalteatret og floden ved Legionærbroen. I modsat retning rammer man gennem Na Prikope gaden, I Voldgraven, den sidste eksisterende byport Prasna Brana, Krudttårnet.

Midt på pladsen, ved Vodickova gaden ligger det store Lucerna kompleks – med smuk Art Nouveau arkitektur og David Cernys berømte, omvendte statue. I koncertsalen huser man lige nu en kontroversiel udstilling om menneskekroppen, med rigtige, måske kinesiske kroppe. I Pasazen lige overfor ligger Svetezor, byens bedste biograf med engelsksprogede film og et konditori med nogle af byens allerbedste is og kager. I hjørnet bagved findes den fine Franciskaner Have.

Den allerstørste plads i byen hedder Karlspladsen, Karlovo Namesti her ligger i den ene ende hospitaler og i den anden ende den Nye Bys rådhus. Karlspladsen er ret skummel i nattetimerne, pga stoffer og ludere. Billedet til højre er den farvestrålende Jubilæums- synagoge. Wenzels- pladsen præges tilsvarende ofte af grupper af mænd og reklamer for stripklubber i sidegaderne. Der findes særligt mange gode restauranter og barer i området mellem Nationalteatret og det Dansende Hus.

Wilsonova, hovedbanegården, på tjekkisk Hlavni Nadrazi, står overfor en tiltrængt renovering. Området i parken blev tidligere kaldet Sherwood skoven. Undgå den sent. Brug til gengæld den pudsige cafe Fantova Kavarna i kuplen på banegården.

I den nye by findes også det værtshus, U Kalicha, hvor Svejk faktisk ifølge Jaroslav Hašek ventede. Endelig findes kirken tæt ved Karlspladsen, hvor Heydrichs (den tyske SS rigsprotektor) attentatmænd skjulte sig. Læs videre om Nove Mesto i næste blog, denne uge. Læs her om alle vores ture, eller skriv os en mail.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byrundtur på dansk. Prag guide tirs, fre. Lokale tip. 90dkk /300czk
LÆS MERE >

Mød os i Prag

prag guide moede Ture i Prag her Kl. 9 dagligt 1.4-18.10 2020 Café Tramvaj (Mød guide 8.45). Se KORT MØDESTED >

Prag ture 2020

Program for ture 2020 1.4-18.10 er klar. Se UGEPLAN for 2020. Din PRAG GUIDE? Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT Udgaven 2020 får alle gæster på ture, trykt

Betingelser

Betingelser for ture i Prag med de lokale 2020 Hvad er mødested? Hvordan aflyses en tur? Hvad er firmaet? Garantier og betingelser herprag byrundtur dansk

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk