Наши партнеры

Prag fejrer klassisk i maj

smetana i pragPrags Forår Prazske Jaro holdes for 66.gang fra 12.maj til 4.juni 2011. Prags Forår er den største festival for klassisk musik i Tjekkiet og i den grad værd at rejse efter.

I 2011 gæster blandt andre San Francisco Symphony, Thomas Qasthoff, New York Philharmonic, Liszt Chamber Orchestra, Hilliard Ensemble og Berliner Philharmoniker Prag i skønne maj.

Maj er blandt de fineste måneder i Prag. Vejret arter sig som regel, foråret tager sig skønt ud og kulturlivet blomstrer. Næsten parallelt med musikken fejres Tjekkisk øl til flere ugers festival i telte. Husk blot at det er højsæson! Her kan du læse mere om Prazske Jaro.

Smetana skuer ud over Vltava Moldau på billedet øverst. Prags Forår begynder altid på Smetanas dødsdag 12.maj med en ceremoni ved hans grav på Vysehrad. I 2011 markeres komponisterne Liszt og Mahler. Åbningskoncerten er med den nyudnævnte chefdirigent, fra 2012, Jiri Belohlavek og Prag Konservatorie Symfoni Orkester. Det markerer 200-året for konservatoriet. 200-års fødselsdag markeres også for Liszt, derfor besøget fra Ungarn.

Hele året markeres i Prag, Tjekkiet – og en masse andre steder – 100-året for Gustav Mahlers død. Mahler er kommet til ære og værdighed i Tjekkiet efter kommunismens fald, så nu vil alle gerne markere at Mahler blev født og voksede op omkring Jihlava.

Opførelsen af netop Mahlers 8.symfoni med 600 musikere og sangere d.18.maj er en sjældenhed. Berliner Philharmoniker dirigeret af Rattle skal spille Mahlers 6.symfoni og Tilson Thomas står i spidsen for San Fransicso til Mahlers 2.symfoni, Genopstandelsen i Smetana salen i Obecni Dum, billedet til højre.

Alle de store, smukke sale i Prag er i brug under Foråret. Vi synes selv endnu bedre om Dvorak salen i Rudolfinum, billedet nederst. Koncerter finder desuden sted i kirker, hør for eksempel orglet i Tyn kirken, hvor Tycho Brahe er begravet. Den sjældent opførte 8.symfoni af Mahler opføres i den lidet charmerende O2 Arena med de 600 musikere og sangere samt forventet over 5000 tilhørere. rudolfinum dvorak salen pragEn opera af Martinu på Stænderteatret og Hilliard Ensemble på Nationalteatret lover godt.

Billetter kan findes og bestilles online. Vi laver gerne en pakke med overnatning, transfer og billetter. Send os en e-mail så sender vi et forsalg. En bytur til fods med vores lokale, erfarne guider giver både bedre orientering,  historisk baggrund og praktiske tip. Se alle vores ture i Prag >

Send os en e-mail. telefon +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk