Наши партнеры

Prag med familien

Temperaturerne i Prag når over 20grader i dag. De tjekkiske familier drager i stort tal på landet i weekenden. Deres sommerhus (chata) ligger ofte nær en flod, en utrolig høj andel af befolkningen har eget hus eller adgang til familiens. I Prag er parkerne fyldte når solen skinner. Børnenes Ø (Detský Ostrov) er der adgang til fra bredden overfor Nationalteatret, gaden hedder Janáckova nábrezí. Der er både en stor legeplads og boldbaner.

Børn er altid velkomne på ture med pavel-helge. Vi ryger ikke i busserne og indenfor på bådene. Vi taler dansk og er alle tre børnevante. Mail os eller skriv en kommentar på bloggen. Se Turprogrammet her eller download det i PDF.

Vores ture er åbne for alle i Prag.

Lige rundt om hjørnet i Karmelitska gaden (gå fra Legionærbroen langs sporvogene til højre om hjørnet, ca300meter på højre side) ligger Tjekkisk Museum for Musik, en afdeling under Nationalmuseet. De har enormt flotte rum i en tidligere kirke. Der er flotte permanente samlinger og denne måned med, en berømmet, interaktiv udstilling – Orbis Pictus – interactive exhibition of musical instruments. Børn får meget ud af den.

100 meter fra museet ligger en af Prags mærkeligste kirker, Panna Maria Vitezna som huser den lille Pragerjesusfigur. Læs mere om Lillesiden og figuren. I gaden her kører tandhjulsbanen (Lanové dráha) op på Petrínhøjen. Banen har været under reparation den seneste tid, men burde snart genåbne. På Petrinhøjen er der en rosenhave, et observatiorium, et spejlkabinet og det lille eiffeltårn (Rozhledna), som kan bestiges. Øverste billede er taget i tårnet.

Bag det enorme kollegie ligger et af verdens største stadion (Velký Strahovský stadion), bygget i beton og dårligt vedligeholdt, der er tilskuerpladser til 205.000 siddende. Kommunisttidens Spartakiader havde over 25000gymnaster på plænen. Nu kan tribunernes sikkerhed ikke garanteres. Betonen er ikke i orden.

Mellem Karlsbroen (Karluv Most) og Legionærbroen (Most Legii) på Lillesiden ligger Kampahalvøen. Der er en stor, åben plæne – dejligt at sidde og gå langs floden – og et meget fint museum for moderne, centraleuropæisk kunst. Museum Kampa. Samlingerne er donationer, ofte med abstrakt kunst, som det kommunistiske regime ikke tillod. Fra Kampa kan man forsætte under Karlsbroen og komme til haver og baggårde langs floden. Læs mere i kommende blogs.

Fotografen bag www.prague.360, vores site-partner Jeffrey Martin, udstiller ved Wenzelspladsen i biografen Kino Svetezor. Kontakt os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk