Наши партнеры

Prag med offentlig transport

Prags offentlige transportsystem er en fornøjelse, hurtigt og effektivt. Prag opererer med 3 forbundne systemer, metro, sporvogne og busser i forstæderne. Uanset type skal billetten købes i forvejen. Ved Metrostationer står der altid gule automater. Find ellers en kiosk: ”trafika”. Billetten skal så stemples i sporvognen, eller før I går ned i metroen. Der kan ikke købes billet i sporvogne! Orienter jer med timeplaner ved sporvognsstoppesteder og plan over metrolinien over perronen.

pavel-helge har fast mødested ved sporvognscafeen, se billedet i højre side. Se vores turprogram eller få det i pdf. Send os en mail.

Metroen under det meste af Prag er et fantastisk system. Den har i alt 3 linier. ABC som forgrener sig ud til det meste af byen og er stadig under udbygning. Metroen blev oprindelig bygget af russiske ingeniører fra 1968-72. Hotel Ilf ligger på linie C, ved stationen Budejovicka.

Sporvognene giver en dejlig hurtig mulighed for at komme rundt i Prag og samtidig få set lidt af byen. Der er et par populære ruter. Nummer 17 kører til Vystaviste og fontænen, 3 kører til River Town (Gule Marked) og Ølgalleriet, 22+23 kører op til slottet. Fra Racek bruges både 3 og 17 og stoppestedet hedder Kublov. PAS PÅ LOMMETYVE I SPORVOGNE OG METRO.

Den særlige veteranlinie 91 kører om sommeren forbi de fleste seværdigheder og den koster lidt ekstra. Linie 91 er fra starten af det 20. årh, de helt nye typer er til gengæld designet af Porsche og bygget af Skoda-togfabrikken. De nye vogne kører bla. på linie 3. Der findes fire billettyper, de gælder således:

 1. koster 14czk og giver jer ret til at køre 20 min i sporvogn eller bus med samme linie i må altså ikke skifte til anden sporvogn eller bus på denne billet. Billetten kan også bruges i Metro, men gælder da kun til 5 stop

 2. Koster 20czk På denne billet kan i køre 1 time og skifte mellem alle transportmidler og linier så meget i vil. Den vil vi anbefale jer at købe

 3. Koster 220czk dette er en 3 dages billet som giver jer ret til at benytte samtlige linier og transportmidler i Prag. 3 x 24 timer fra stempling

 4. Koster 280czk Dette er en 7 dages billet, tilsvarende den 3 dages

OBS. En nyhed er forbud mod rygning ved alle sporvognsstop. Bemærk den særlige tandhjulsbane op ad Petrín-bakken. Der kan I også køre på de normale billetter. Den findes ved stoppestedet Hellichova i Lillesiden.
Det offentlige transportsystem kører til midnat og der eksisterer enkelte natsporvognslinier (numre i 50’erne) og natbusser. Der findes en ny buslinie, der udover linie 119 (til Dejvicka på metrolinie A) betjener lufthavnen, linien hedder AE og kører til Florenc (metro A og C). Bemærk at du med offentlige kan køre lufthavn-centrum for 20czk. Der er en information i Terminal 2 – ved arrivals. Undgå lommetyve, vær årvågen.

2 Comments on “Prag med offentlig transport

 1. Hej, Pavel og Helge.

  Tak for en god side.

  Mit spørgsmål handler ikke om transporten i Prag men om turen til Prag.

  Jeg skal med Klingenberg derned og ville bare høre om de kører af den nye motorvej A17/D8.

  Og hvis de gør, hvor meget sparer man så af tid i forhold til den gamle vej over Altenberg.

  Hej hej

 2. Hej Anton

  din kommentar har jeg overset. Tak for kommentaren om siden. Klingenberg kører over den nye grænse, det har betydet en mere stabil, tidligere (halv til en time )ankomst i Prag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk