Наши партнеры

Prags barokke palæer

prag_barok_palaePrag er en symfoni af sten, som en digter skrev. I Prag opleves 10.århundredes arkitektur lag på lag i de fire historiske bydele.

Den barokke periode i 1600-tallet i Prag var rig, italienske og bøhmiske arkitekter byggede kirker og klostre for klosterordener og enorme palæer for adelen.

I et tidligere indlæg skrev vi om et par af de mest markante barokke kirker. Her vil vi spore de rige palæer og de fornemme haver, samt give tip til nogle spændende og åbne barokke seværdigheder i Prag.

Wallensteins palaeBilledet herover er fra Clam-Gallas palæet i Stare Mesto, Prags Gamle by. Kæmperne som bærer porten er et typisk barokt element. Clam-Gallas er åbent for udstillinger, så bygningens interiører også kan besøges.

Det samme gælder Wallensteins palæ (bill.) i Mala Strana. Bygningerne huser senatet og er oftest lukkede, men ridehal og haverne kan besøges.prag_barok_mala-strana_a

prag_barok_mala-strana_aAndre museer holder til i barokke palæer, Dvorak museet i Nove Mesto Nye By og en afdeling af bymuseet i Troja sommerslot. En del af Mala Stranas barokke haver er åbne mod entré.

Book en privat bytur i Prag, f.eks. fokus på Barokke palæer, haver, kældre, kirker og klostre. Privat Prag guide fra 1500czk/3 timer >>

thun_palaeet_prag2Kvarteret Mala Strana blev hærget af brand i 1500-tallet. Ældre palæer og tomme grunde blev givet til katolske adelige efter slaget ved det Hvide Bjerg i 1620. Da slog den kejserlige katolske liga de bøhmiske protestanter og sad fremover tungt på magten.

Her til venstre er det Thun palæet i Nerudova gaden, Mala Strana, det er den ene ende af kroningsvejen. Bygningen er fra 1725 og de heraldiske ørne er af Mathias Braun. Karlova gaden i Stare Mesto er også en del af kroningsvejen og præget af imposante barokke facader med de rige detaljer.

clam-callas_prag_barokHaverne ved barokke palæer i Mala Strana er en helt særlig oplevelse. Barok arkitektur dækker over cirkler og bølger, anderledes og aparte detaljer, samt en svulmende billedrig stil.

Begynd med gratis besøg i Wallensteins have som nævnt ovenfor – der slutter vi også gerne vores lange bytur i sæsonen. Vrtbovska og Fürstenberks haver kan besøges mod entré, de ligger i nærheden i Lillesiden. Besøg tårne i kvarteret >>

paafugl_wallensteins-have_pragWallenstein som byggede bydelens største palæ blev under 30-års krigen øverstkommanderende general for kejseren, gaver i form af jordbesiddelser og massive plyndringer gjorde ham til en af Bøhmens mægtigste mænd. Palæet nåede Wallenstein selv blot at bebo i 12 måneder mellem færdiggørelsen i 1630 og sin død i 1634. Haven er berømt for sin sala terrena (overdækket terrasse), sine stalakit lignende dekorationer, springvand og bronzeskulpturer.

Prag_Villa_AmerikaTo barokke sommerslotte er oplagte udflugtsmål i Prag 2 og 7. I Nove Mesto, Nye By, bag Karlspladsen, ligger Dvoraks museum i den elegante Villa Amerika (bill) fra ca. 1720 af K.I. Dientzenhofer.

I Troja ligger slottet med labyrint og udstillinger om vindyrkning ved siden af Zoo. Trappen er helt utrolig med uhyrer og forvredne kroppe, igen Mathias Braun. 360 billede herunder.

Vi fik ikke nævnt de mange vældige loftsfresker, se f.eks. i Brevnov >>

E-mail her >> eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk


Monsters at Troja Chateau – 1 in Prague

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byrundtur på dansk. Prag guide tirs, fre. Lokale tip. 90dkk /300czk
LÆS MERE >

Mød os i Prag

prag guide moede Ture i Prag her Kl. 9 dagligt 1.4-18.10 2020 Café Tramvaj (Mød guide 8.45). Se KORT MØDESTED >

Prag ture 2020

Program for ture 2020 1.4-18.10 er klar. Se UGEPLAN for 2020. Din PRAG GUIDE? Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT Udgaven 2020 får alle gæster på ture, trykt

Betingelser

Betingelser for ture i Prag med de lokale 2020 Hvad er mødested? Hvordan aflyses en tur? Hvad er firmaet? Garantier og betingelser herprag byrundtur dansk

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk