Наши партнеры

Tjekkiet i Schengen 21/12

Tjekkiet er fra midnat i dag, d.21 december 2007, medlem af Schengen-samarbejdet. (billedet er fra Letna i Prag, sidste nytår). Rejsende skal huske at man som dansk statsborger fortsat skal have pas med på rejser uden for de nordiske lande, selv om det er lande i Schengen. Vi slipper måske til gengæld for at skulle vise passet på den tjekkisk-tyske grænse og siden i lufthavnen i Prag.

Danmarks Ambassade, Prag skriver bl.a.: den interne grænsekontrol ved landegrænserne til Polen, Tyskland, Østrig og Slovakiet bliver ophævet pr. 21. december 2007. For lufttrafikkens vedkommende vil grænsekontrollen blive ophævet den 30. marts 2008.

Tjekkiet har til gengæld udskudt sin indførsel af Euro, Statsminister Topolanek har i Prag kaldt den sidst diskuterede dato, 2012, for urealistisk. I øjeblikket er den tjekkiske inflation højere end konvergenskravene tillader, ligesom der er et stort budgetunderskud.

Vi vil gerne igen gøre opmærksom på de nye regler for sygesikringsbeviset på rejser i 2008.

Vi ønsker fortsat alle, tjekker og danskere, god jul og godt nytår. pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk