Наши партнеры

Tjekkiets 10 top seværdigheder

De 10 mest besøgte seværdigheder i Prag og hele Tjekkiet i 2007 blev offentliggjort af Czech Tourism, statens turistmyndighed, i sidste uge.

Prag figurerer med 6 af de 10 mest besøgte seværdigheder i hele Tjekkiet.

Listen dækker de 10 mest besøgte seværdigheder i Tjekkiet som helhed, samt opgørelser over de mest besøgte sights indenfor en række områder. OBS: Mandag er i Prag og resten af Tjekkiet, ligesom i Danmark, normalt museums-lukkedag

Prags borg har i flere år været landets mest besøgte. I 2007 talte Prags borg 1,42million besøgende. Vi vil gerne pege på at Prags borg (slot) er et helt kompleks, det indbefatter både royale palæer, St. Vitus katedralen, de royale haver, udstillinger, den gyldne gyde samt dele af Nationalgalleriets samlinger.

Prags Zoo er den næstmest besøgte seværdighed i Prag, Tjekkiet. Over 1,2 million besøgte Zoo i Prag i 2007. Vær opmærksom på den gode mulighed for Troja-kort, så man på samme billet kan opleve både Prag Zoo, Troja sommerslot og Prags botaniske have.

Det tjekkiske Nationalmuseum er 3. mest besøgt. Der er mange underafdelinger og de høje besøgstal gælder primært hovedafdelingen på Vaclavske Namesti, kun i mindre grad underafdelinger som musikmuseet i Mala Strana. Det Jødiske Museum i Prags Josefov havde 674.000 besøgende i 2007. Det er særligt tilspidset ved kirkegården. Vær opmærksom på at lørdag er sabbat, der er lukket i Josefov om lørdagen. Mandag er til gengæld åben.

Nationalgalleriet med de fleste afdelinger i Prag er den 5.mest besøgte tjekkiske seværdighed. Theresienstadt er den 8. med 470.000 besøgende. Mandag formiddag er helt domineret af danske skolebørn i Theresienstadt, i skolemånederne. Zoologiske haver i Dvur Kralove og Zlin (Lesna Zoo) er de 6. og 7. mest besøgte i Tjekkiet. Endelig er Prags Gamle Rådhus den 9. mest besøgte seværdighed og Zoo med botanisk have i Pilsen den 10.mest besøgte.

I forhold til ture i Prag og omegn med pavel-helge er det interessant at Cesky Krumlov er Tjekkiets mest besøgte borg (efter Prag): Lednice i Moravien Mæhren og Hluboka i Sydbøhmen er 2. og 3. mest besøgte. Karlstejn borg, hvor vi kommer 2 gange ugentligt, er Tjekkiets 4. mest besøgte borg. Endelig vil vi nævne at Skodas museum er landets 3.mest besøgte industrielle seværdighed, Urquell-bryggeriet i Pilsen topper. TV-tårnet i Prag er nr.2.

Vi har oplysningerne til dette blog fra Aktualne.cz, se artiklen her. I denne tid er der en del diskussion om faldende tal for turisme i Prag og Tjekkiet som helhed. Se vores tilbud på hotel i Prag i september.

Ring gerne: +420 608 08 1111 eller send en mail her. pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byrundtur på dansk. Prag guide tirs, fre. Lokale tip. 90dkk /300czk
LÆS MERE >

Mød os i Prag

prag guide moede Ture i Prag her Kl. 9 dagligt 1.4-18.10 2020 Café Tramvaj (Mød guide 8.45). Se KORT MØDESTED >

Prag ture 2020

Program for ture 2020 1.4-18.10 er klar. Se UGEPLAN for 2020. Din PRAG GUIDE? Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT Udgaven 2020 får alle gæster på ture, trykt

Betingelser

Betingelser for ture i Prag med de lokale 2020 Hvad er mødested? Hvordan aflyses en tur? Hvad er firmaet? Garantier og betingelser herprag byrundtur dansk

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk