Наши партнеры

Tycho Brahe genbegravet

Genbegravelsen af Tycho Brahe i Prag i går d.19. november blev en højtidelig affære der strakte sig over næsten to timer. Den store Týn kirke midt i Prags Gamle By blev i går fyldt til briste- punktet med både ministre, ambassadører og masser af nysgerrige turister, tjekker og danskere.

Vi skrev tidligere om Tycho Brahes grav i Prag >>

Birthe Rønn Hornbech, den tjekkiske kulturminister Jiri Besser, danske præster og den tjekkiske ærkebiskop Duka var til stede med langt over 1000 mennesker. Dette blogindlæg har blot en kort tekst og så et billedgalleri fra ceremonien, genbegravelsen af Tycho Brahe i Prag.

Týn kirken ved Staromestske Namesti stammer helt fra Karl d.4s regeringstid. Det var oprindeligt en protestantisk kirke, derfor blev Tycho Brahe stedt til hvile her ved sin død i 1601. Efter den brutale 30-års krig blev kirken katolsk. Birthe Rønn Hornbech var inde på dette i sin tale, at protestanten Tycho Brahe hviler i en katolsk kirke. Hornbech mente også at der ikke er en modsætning mellem videnskab og religion!

[nggallery id=42]

Vi tør her ikke kloge os på de videnskabelige resultater – som vel også først er på vej. Vi har dog bemærket nogle åbne spørgsmål: Tycho Brahe var alene i sin tinkiste i graven, hans kone fandt man ikke (Hun blev fundet under gulvet! Fra Politiken: Rester af Tycho Brahes hustru menes nu fundet red.), hans næse var tilsyneladende gået i opløsning og Jens Vellev, den danske leder af forskningen, mener at de vil kunne genskabe hans ansigt. Om der kommer endelige svar på det såkaldte “mordmysterie” står vist endnu hen i det uvisse.

Her vil vi slutte med et citat fra Tycho Brahes mindeplade i kirken: “Hverken magt eller rigdom, men kun kunstens og videnskabens vælde består.”

Send os en email > +420 608 08 1111 pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk