Наши партнеры

Vyšehrad II

I første afsnit om Vysehrad skrev vi at I fra metrostationen kommer til Tabor-porten. Næst efter følger Leopoldporten, som ses her til venstre (nr6 på kortet), der også kaldes den nye. Den blev bygget sidst i 1600-tallet. Martinsrotunden ligger lige efter på højre hånd.

Rotunden kan med sikkerhed dateres til ca.1100, den var oprindelig omgivet af en kirkegård og bygget dertil. Under Hussitterkrigene, i 1420, blev St.Martins plyndret og voldsomt beskadiget. Under 30årskrigen (1618-48) blev rotunden brugt som ammunitionsdepot og den blev, igen, beskadiget under preussiske bombardementer i 1757. Bemærk kanonkuglerne i væggen derfra. Udseendet i dag skyldes en restaurering i 1878-80 under den nationale vækkelse. Da flyttede man også indgangen.

I samme periode, da også Smetana komponerede Libuše, anlagde man Slavín, æreskirkegården. De første ideer tilskrives ”nationens fader”, František Palacký i 1862 og der blev korrigeret indtil 1908. Slavín er det store gravmonument for mere end 50 kunstnere.

I dette overdådige monument ligger blandt andre Šaloun som stod bag Hus-monumentet på den gamle rådhusplads og Myslbek, der både stod bag rytterstatuen af Vaclav øverst på Wenzelspladsen og de fine statuer i parken på Vyšehrad. På billedet er det Myslbeks Libuše og hendes Přemysl, til venstre.

Udover kirkegården, portene og rotunden, er det værd at se kirken, djævlestenene og udsigterne. Der er udstilling om borgens historie her.

Der er flere muligheder for at spise og drikke. Der er et billigt, ret lokalt værtshus med en fin gård, se billedet, og flere andre cafeer og restauranter. Der er en dejlig spadseretur ned fra Vyšehrad, der ligger en række fine kubistiske huse, på vej mod floden, sporvogne og jernbanebroen.

Adressen på Vyšehrad er V Pevnosti 159/5b, Vysehrad, Prague 2 Du kan læse mere ved at bruge arkiverne til højre eller søgefuntionen. Vi inviterer alle med på vores ture i Prag og omegn. Kontakt os. pavel-helge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk