Prags Zoo – med familien II

I sidste indlæg skrev vi om venstre flodbred, Lillesiden, og de gode arealer nær Vltava, floden. Vi fik ikke nævnt de oplagte ro- og cykelbåds- udlejninger på Slovansky Ostrov, øen ud for Nationalteatret, Narodni Divadlo. Der ligger Zofin-paladset. En bro sydligere finder I det meget specielle ”Dansende HusTancici Dum, arkitekten Frank O`Gehry stod bag i 1995. Billedet til højre.

Hvis I har spørgsmål, kommentarer eller ønsker der skal opfyldes, kan I prøves os med en mail. Vi vil også mægtig gerne høre jeres råd og tip. I kan se vores turprogram. Vi opfordrer alle til at prøve blog-funktionerne. Under hvert indlæg kan I skrive en kommentar, ris, ros eller flere ideer. – og få det direkte på nettet. Vi håber I kan bruge den lange liste af links i højre side til den videre tur på nettet. Se f.eks. vejrudsigten.

Byens bedste udflugtsmål med børn må være Zoo Praha. Den dejlige zoologiske have ligger i byens udkant mod nord, området hedder Troja. Det smukke barokke sommerslot af samme navn, Troja, berømmes især for sin trappe med meget skønne statuer, sin røde farve og symmetriske have. Troja Zamek huser en del af Nationalgalleriets samlinger og der er en fin udstilling om vindyrkning i Tjekkiet. Som nabo ligger også den store del af Prags Botaniske have, med et specielt s-formet væksthus og bla. vinmarker. Læs en artikel.

Zoo Praha ligger naturskønt i to niveauer, et langs floden og et oppe på en bakke, der kan nås med svævebane. Der er restauranter, områder med dyr man kan røre for de små og en god lang tur, hvis man går hele vejen rundt. Se mere på deres sider på engelsk. Svævebanen koster 15czk, familiebillet til Zoo 300.

Transporten til Zoo og Troja kan nemt klares på tre måder: Kommer I til fods er der en rigtig fin tur gennem Stromovka parken over Kejserøen og direkte til slottet. Beregn cirka 30-40min fra I går ind i parken ved Vystaviste. Kommer I med offentlige, kommer man nemmest med rød metro til Nadrazi Holesovice og derfra med bus 112

I bil køres på hovedvejen gennem Prag 7, lige over floden 2.gang svinges til højre. Vi ønsker jer god fornøjelse. Vær opmærksom på det særlige Trojakort der for 200/100czk giver adgang til både Zoo, slot og botanisk have. Vil I lave en særlig tur derud med os, det være sig med båd, bil eller på cykel, kontakt os. Avisartikel om ulykker med ulvene i ZOO.

Opdatering d.3.april 2008: Prag Zoo har indført en ny gratis bus hvert 10.minut i weekender, fra Nadrazi Holesovice direkte til Zoo. De har fornylig fået nye krokodiller fra Indien, Gavilas. De spiser 2-3kg fisk hver anden dag. Gavila-krokodillerne deler pavillion med 10 skildpadder.

Send os en mail eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

One Comment

 1. pavel-helge TURE I PRAG OG OMEGN

  Hej Helge
  vi kommer her med en lille kommentar omkring zoo paa opfordring fra Pavel. Hvis man skal koebe et troja kort, saa synes vi at man skal have vaeret i zoo engang foer da det tog os en hel dag at komme igennem zoo (8 timer) og skal man saa se troja palaeet og botanisk have derefter, saa har man lidt travlt og man ligger ikke maerke til alle de smaa og virke gennemfoerte ting der er i zoo.
  den zoo der er i Prag faar den i DK til at ligne et dukke teater.
  med venlig hilsen

  Tanya og Rene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.