Festivaler i Prag – Tjekkiet

Sommeren i Tjekkiet står i festivalernes tegn. I Prag er sæsonen allerede i gang. United Islands er en af Prags største, den kulminerer d.23.juni på Skarpskytternes Ø, Børnenes Ø og den Slovenske Ø, alle ligger centralt i byen, nær Nationalteatret. I dagene inden er der koncerter på klubber og kulturinstitutter.

Igennem juli er et af Prags bedste bud på klassisk musik den fine produktion af Mozarts Don Giovanni i Stænderteatret, hvor premieren fandt sted i 1787. Festivalen for tidlig klassisk musik begynder d.14.juli og fortsætter ind i august, dette år med fokus på fransk musik.

En af årets allerstørste kulturelle begivenheder i Tjekkiet er filmfestivalen i Karlovy Vary – Karlsbad er det tyske navn. Karlovy Vary er landets største kurby. Filmfestivalen rangerer lige efter Berlin i størrelse. I år er der 220 film. Festivalen er berømt for både at være en professionel festival og alligevel formå at skabe en fantastisk atmosfære og tilgængelighed for alle filmfreaks. Byen ligger bare to timer fra Prag med bus, så en dagtur er mulig. Festivalen er fra d.29.juni til d.7.juli. I Kino Svetezor i Prag vises fra d.7.juli film fra festivalen.

En af landets største rockfestivaler hedder Rock for People, 4.-6.juli. Der er busser fra metrostationen Cerny Most i Prag. På stedet koster et festivalpas 900czk.

Der er mange bemærkelsesværdige navne i koncertkalenderen i Prag hele sommeren igennem. Marilyn Manson er på vej. Mike Stern spiller på Lucerna Music Bar d.22.juli og d.24.juli er det John Mayall.

Lørdag d.16.juni er der Museumsnat i Prag. Adgangen er enten gratis eller til mellem1-10czk. 21 museer er med og ialt 35 steder og specielle begivenheder. Der er 8 gratis buslinier i mellem de mange lokaliteter.

Vi hjælper gerne med råd og vejledning. Vi kan f.eks. ordne billetter til Laterna Magika og Sort Teater uden gebyr. Mail os, ring til os på tlf.+420608081111 eller se hele vores turporgram. pavel-helge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.