Cesky Krumlov

Cesky Krumlov er en fantastisk middelalderlig by i syd. Slottet i Cesky Krumlov er det næststørste i Tjekkiet, efter Prag. Byen er skøn at gå tur i, der er næsten ingen biler i den lille, snævre bykerne. Smalle stræder, en flot plads og alle steder omringet af Vltava, Moldau.

Hele byen er, som Prag, fredet under Unescos verdenskulturarvs program på grund af 300 bygninger i gotik, renaissance og barok stil, slottet med det markante tårn og det ældste barokke teater i verden.

Find et af de små spisesteder langs floden eller tag på rundvisning på det gode bryggeri, Eggenberg. Sejlads i kanoer og på tømmerflåder er en yndet sport på floden, vi kan f.eks. arrangere en kanotur, hvor I køres lidt sydligt for byen til et stort kloster og sejler med strømmen tilbage.

SE 2008 PRISER OG IDEER

Vi kan lave en dagstur til Cesky Krumlov (2-8 personer til 7000czk, inkl. minivan og en orienteringstur rundt i byen, ekskl. entreer). Der er 2-3 timer at køre gennem midttjekkiske landskaber mod syd. Turen går over Tabor og Cesky Budejovice.

Vi har allerede nævnt en del koncerter, udstillinger og muligheder i øvrigt i Prag gennem sommeren i tidligere blog. En ny mulighed med os er de individuelle ture, tag til vinbyen Melnik, Theresienstadt og Lidice eller Kutna Hora med benkapel, gotisk katedral og sølvminer. I har måske en anden ide? Vi planlægger præcis efter jeres ønsker. Mail os eller se
vores turprogram.

I år er der gennem sommeren igen Sculpture Grande i Prag, store skulpturer udendørs. I år står de som noget nyt både på Wenzelspladsen og i det jødiske kvarter – desuden er der en ung sektion med en konkurrence, en jury og en pris. Se kortet til højre.

De 3 billeder er i dag alle fra prague360.com. Der spåes om en varm juli måned. Vi anbefaler vores partneres side om svømmemuligheder i Prag, eller læs her om familieture. pavel-helge.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.