Prag uden røg m.m.

Det er blevet drønvarmt i Prag og byen er på vej ned i sommertempo. Vejret i Prag ligger ofte mellem 25 og 35 igennem juli og august. Trafikken er allerede bedre og der er rigtig mange mennesker ved Prags bademuligheder. Festivalerne dominerer sommeren i Tjekkiet, som vi skrev om i “Prag i juli”, men der er også sport og mange udstillinger. Brug links for yderligere fakta om Prag og seværdighederne.

Vi vil her fokusere på to ting. Vi vil dels gerne beskrive en række restauranter for børn og deres familier i Prag. Dels følger vores bud på øjeblikkets mest seværdige udstillinger i Prag. I Tjekkiet er der få rygeregler, oftest må man ryge indendøres. Derfor får vi tit spørgsmål om steder for ikke-rygere.

En oplagt favorit er vores samarbejdspartner Bohemia Bagel (øverste bill.), hvor de i alle restauranter har ikke-ryger afdelinger, i Masna-gaden også legerum. Find dem på kortet.

Restaurant Zahrada v Opere Haven ved operaen er et bud på et mere sofistikeret køkken med terrace og ikke-ryger afdeling. Skal det være tjekkisk med øl, kan vi anbefale Pivovarsky Dum i Nove Mesto (højre bill.), 5-6 mikrobryggerier på fad, god service og tjekkisk køkken. De er også på kortet over Prag og restauranter nederst.

I links til kultur i Prag i højre margen anbefaler vi allerede 3 udstillinger: om Titanic i Lucerna, fotografier af Prag i 1968 – før invasionen og den Internationale TrienaleNationalgalleriet.

Vi vil videre gerne pege på udstillingen i Dum U Kamenneho zvonu Huset af Stenklokken, midt på Prags Starometske Namesti gamle rådshusplads, hvor der vises ung kunst i en biennale. I Galerie Rudolfinum udstilles en voldsom østriger, Gottfried Hellwein (se bill.). Den hedder “Angels Sleeping”.

Midt på Namesti Republiky Republikpladsen udstilles dyrefotografier. I Kotva varehuset sammesteds er der flere børnevenlige spisemuligheder og i det nye Palladium shoppingcenter, Prags største, er der en hel etage med ikke-ryger retauranter.

Viktoria Zizkovs stadion er 14.juli rammen om eneste Prag-kamp i UEFAs under 19 turnering, den spilles i hele Tjekkiet. Slaget står mellem Ungarn og Bulgarien. I den kommende weekend er der det største Skate-stævne i Tjekkiet, Mystic SK8 på Stvanice øen, en del af worldcup. Endelig er der fra 5-13.juli i Hradec Kralove, 100km fra Prag, “European Aerobatic Championships“.
VIS PRAG KORT – RØGFRI RESTAURANTER

Til slut vil vi gerne gøre opmærksom på at “Strelak”, udendørsbiografen på Strelevsky Ostrov Skarpskytternes Ø viser nye tjekkiske film med engelske undertekster d.8, 15, 17 og 29.juli. På modsatte flodbred kan cykelbådene og restauranterne på Zofin også anbefales med børn.

Send os MAIL eller ring +420 608 08 1111. Se ture i Prag med pavel-helge.
pavel-helge.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.