Turisme i Prag

Turister i Prag betaler cirka 1/3 af alle lønninger. Det siges også at cirka 1/3 af alle job er relateret til Prags turister. For første gang i 10.år er turisme-tallene ikke steget. Nogen siger der er 10% fald. I 2007 besøgte over 6,4 million turister Tjekkiet, 2/3 kom til Prag.

Der er en intens diskussion om hvad der sker, hvem der rejser til Prag – og hvem bliver væk og hvad det betyder for Prag i 2008 og i fremtiden.

I sidste uge skrev vi om seværdigheder i Prag og Tjekkiet.

En del professionelle har peget på at kombinationen af den stærkere tjekkiske koruna i 2008 og det fortsat dårlige serviceniveau, rammer Prag på ligtornen. Vi oplever faktisk at servicen gradvist bliver bedre, der bliver længere i mellem de restauranter i Prag hvor de selv skriver drikkepenge på regningen og de berygtede taxaer med turbo-taxametre, trænges væk fra Prags turistområder. Spørgsmålet er om ikke Prag bare blev ramt af konjukturer.

I de seneste uger har den tjekkiske koruna igen stabiliseret sig omkring kurs 30 hos nationalbanken. I Prag får man cirka 3,3czk for 1dkk nu. Økonomien er stagnerende og renten er blevet sat ned. Alle forventer at Tjekkiet gradvist også rammes af recession. ABC Prague skrev lige om et fald på lejlighedspriser i forstæderne.

Tjekkerne selv og turister fra Østeuropa besøger i stigende grad Tjekkiet, hver turist i Prag bruger lidt færre penge. Der kommer lidt færre danskere, men flere svenskere. De ændrede besøgstal i Prag kan spores hos restauranter og barer i Prag.

Hotellerne i Prag er hårdest ramt af konjukturerne. De seneste år er der bygget nye hoteller i Prag overalt, alene i 2008 blev der åbnet 58 nye hoteller. Nu er der faktisk overkapacitet, Prag har nu 75.000 hotelsenge. I sammenligning har Wien med flere turister bare cirka 50.000. Derfor er der gode tilbud i efteråret. Forhør jer gerne om øjeblikkelige tilbud. Grupper kan opnå større rabatter.

Vi har valgt Hotel Amarilis, 4****, lige ved Vaclavske Namesti Wenzelspladsen, som tilbud i september. Bo helt centralt med store værelser og wellness-muligheder for bare 89euro pr. dobbelt værelse. Normalprisen i sæsonen er 210euro pr.nat. Vi har i alt 8 centrale hoteller i Prag og den historiske mølle i Karlstejn på hjemmesiden. Vi booker også gerne kurophold i Teplice og hoteller i Cesky Krumlov.

Overnatninger i lejligheder i tjekkiets hovedstad, Prag, er stigende i antal. I 2008 forventes det at cirka en 1/3 del af alle gæster overnatter i lejligheder til korttidsleje. Vi har lige nu bare 3 lejligheder på hjemmesiden, men kontakt til mange flere. De kommer online gradvist.

Lejlighederne i Prag hos pavel-helge.dk koster fra 25euro pr. person. Vi har lige haft et ungt par med barn i vores egen lejlighed. De nævnte køleskabet, den høje stol og en ekstra briks som vigtige bekvemmeligheder med en 11-måneders baby, plads og rum som der ikke er på hotellerne. Læs under vores kategori: Familie.

Lejlighedernes priser varierer efter antal gæster, økonomien bliver typisk bedst pr. person ved en fyldt lejlighed. Vi booker også gerne ophold på landet i pensioner eller huse.

Prøv os af, send en mail mere jeres ønsker – eller ring +420 608 08 1111 pavel-helge.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.