5 klubber i Prag


Klubber på stort Prag kort
I sidste indlæg skrev vi om 3 af de ældste klubber i Prag: Roxy, Akropolis og Radost. I dette indlæg handler det om 5 nyere klubber i Prag. De 5 klubber ligger alle uden for Prags historiske områder. I Prag 3 Zizkov ligger Matrix, i Prag 8 Liben ligger den store klub Abaton, i Prag 6 ved Strahov ligger 007 og troner på Petrin og endelig ligger Mecca og Cross Klub i Prag 7 Holesovice.

Matrix er en forholdsvis ny klub i Prag 3, Zizkov, med et stort lokalt og ungt publikum. Klubben har kun åbent i forbindelse med arrangementer. Der er koncerter og andet. Hver fredag holder Matrix Jungle DNB med battles. Indgangen er frem til 22 en beskeden euro, to euro senere. 15/10 har Matrix koncert med Emilie Autumn fra USA på “Asylum Tour”. Brug bus 133 og 207 fra Florenc. Koněvova 13, 130 00 Praha 3. http://www.matrixklub.cz/program.php

Klub 007 Strahov ligger højt over Prag, på Petrin højen, ved det bizarre Strahov stadion. Den lille men særdeles aktive klub 007 ligger mellem nogle af Prags største kollegier. Sidste år var Klub 007 lukningstruet pga. nye krav om lydisolering fra byrådet i Prag 6. Mange kalder 007 for Prags mest troværdige “underground” venue. Enkelt interiør, billige drinks og hele ugen Hardcore, Punk, Ska m.m. Bus 187 fra Karlovo Namesti eller tandhjulsbanen. Chaloupeckého 7, Praha 6. http://www.myspace.com/klub007strahov

Mecca ligger nær ølgalleriet og det såkaldte gule marked i Holesovice. Mecca er en smart klub med gæster der klæder sig på til at gå ud, sofistikerede drinks og dørmænd der afviser dårligt klædte og styrer køen med hård hånd. Interiøret på Mecca redesignes jævnligt. Klubben præges af House-musik og events med stjernenavne bag DJ-pulten. Restaurant og også jazz-arrangementer. U Pruhonu 3, 170 00 Praha 7. http://www.mecca.cz/

Cross Club er Prags mest “punkede” klub, den mest innovative og med et meget ungt publikum. Koncerter tiltrækker et mere varieret publikum. Interiøret på Cross Club gør i sig selv rejsen til Holesovice banegården (Nadrazi Holesovice, rød linie) værd. Der er blot 100meter fra metroen. Cross Clubs interiør er et studie ud i mærkelige, fascinerende lampekonstruktioner. Der er en stor have til sommerbrug og en labyrint af rum, mindst 2 forskellige DJ´s de fleste aftener. Luften kan være tung af græs. Plynární 1096/23, Praha 7. http://www.crossclub.cz/

Abaton er en af de største klubber i Prag og en af de sværeste at finde første gang. Abaton har som Roxy gratis mandage. Abaton har mange rum, i det store spiller forskellige DJ´s, ligesom der er mange koncerter. I de mindre rum er der lounge-zoner og mere intime steder at drikke og snakke. Abaton er fri for lydproblemer og kan derfor også holde koncerter sent. I weekender og til store arrangementer kan der blive lange køer. Turen til Abaton er bestemt rejsen værd. Nær Pivovar U Bulovky. Tag gul metro B til Palmovka og derfra sporvogn 10, 24 (kører hele vejen fra Vaclavske Namesti), 25 til stoppet Stejskalova. Na Košince 8, Praha 8. http://www.prostorabaton.cz/novinky.php

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.