Cesky Krumlov fejrer 700 år

Sydbøhmens renaissance- perle Cesky Krumlov fejrer 700 år. Jubilæumsåret i Cesky Krumlov begynder med en stor udstilling om regionens historie, den åbner i februar, skriver Praguescape.

Cesky Krumlov blev for første gang nævnt i skriftlige kilder i 1309, i et dokument hos Kong Henry d.1 af Rosenberg. Dokumentet bliver udstillet. Unesco har fredet slottet og hele den historiske by. Få inspiration til et ophold eller en dagstur til Cesky Krumlov.

Cesky Krumlov er Unesco-fredet med god grund. Få byer kan matche Krumlov i den samlede atmosfære, den historiske by er en uforstyrret helhed, en stor seværdighed. Slottet (eller borgen) overgåes kun af borgen i Prag, slottet i Cesky Krumlov har Europas bedst bevarede barokke teater, alene det går besøget værd.

Unesco skrev i sin begrundelse for at optage Cesky Krumlov på listen over Verdens Kulturarv: “Cesky Krumlov er et enestående eksempel på en lille centraleuropæisk by fra middelalderen, hvis struktur og bygninger i den historiske kerne sin økonomiske betydning og relativt uforstyrrede oraginske udvikling over de sidste 5 århundreder”.

De 3 af billederne er i dag fra http://krumlov.360cities.net/, digitale VR 360 graders billeder. De kan åbnes og bruges sammen med det præcise kort. Se næsten alle pensioner og hoteller, samt stort set alle gader og seværdigheder i Cesky Krumlov.

I vores blog om Cesky Krumlov i 2007 skrev vi: Find et af de små spisesteder langs floden eller tag på rundvisning på det gode bryggeri, Eggenberg. Sejlads i kanoer og på tømmerflåder er en yndet sport på floden, vi kan f.eks. arrangere en kanotur, hvor I køres lidt sydligt for byen til et stort kloster og sejler med strømmen tilbage. Cesky Krumlov opleves bedst hvis man har tid til at vandre og ose, nyde cafeer og restauranter og ikke glemmer den skønne natur omkring byen.

De bedst besøgte byer og seværdigheder i Tjekkiet blev kåret i 2008. Borgen i Cesky Krumlov er den næstmest besøgte i Tjekkiet, efter Prag. Cesky Krumlov er en turistby.

Hvis man kommer til Rosefestivalen (19-21.juni 2009), i hæjsæsonen i august og i påsken er der sort af mennesker. Fortvivl aldrig, selv i højsæsonen er der mange fredelige steder langs Vltava, Moldau, og aftenerne er altid roligere uden dagsturister. Vi anbefaler at besøge Cesky Krumlov i lavsæsonen, eller forår og efterår.

I sydbøhmen findes flere skønne byer, vi skrev i 2008 om Hluboka nad Vltavou: Der er kun 9 km til Ceske Budejovice, Sydbøhmens hovedby. En god tur langs floden på cykel.

Den lille, Unesco-fredede landsby Holasovice er tæt på (…) Temelín, et af Tjekkiets to atomkraftværker kan besøges, 20 km væk. Der er skovområder til cykling og floder til kanoer i området.

Vi laver med pavel-helge.dk individuelle ture i hele Tjekkiet. En tur fra Prag til Cesky Krumlov anbefaler vi som en 9-timers tur, I kan så være op til 8 personer og bestemme planlægningen. Kan I finde tid til flere dage, anbefaler vi at overnatte mindst en gang og bruge to dage i byen. Vi har mange kontakter i Cesky Krumlov og regionen. Send os en mail, så kan vi reservere både pensioner, historiske hoteller og den ypperste luksus.

+420 608 08 1111pavel-helge.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.