Prag under Tjekkiets EU-formandskab

Tjekkiet har åbnet sit EU-formandskab med svære problemer, både ude og hjemme. “Europa uden barrierer” er Tjekkiets motto for sit EU-formandsskab.

I Prag er Vaclav Klaus fortsat ud til bens. Regeringen under Mirek Topolanek er stærkt presset i Tjekkiet.

Her skal det primært handle om møder i Prag og resten af Tjekkiet, især hvilke seværdigheder i Prag der bliver påvirket af Tjekkiets EU-formandskab i 2009.

De mange møder under Tjekkiets EU-formandskab holdes dels i Prag, dels en række steder i provinsen. Find billeder fra Prag og links nederst i indlægget.

Her er en datoliste over de store møder i Tjekkiet, i 2009. Kortet til venstre viser de vigtigste mødesteder i Prag. Tryk på kortet for en PDF-version til print. De fleste af stederne ligger på venstre flodbred.

Opdatering 16.marts: Barack Obama besøger EU-topmødet d.4-5. april 2009. Prag borg vil være helt lukket både d.30.marts og fra 3.april aften til tidlig morgen d.6.april. Se overskrifter om præsident Obama og Prag her.

Prags borg (Hrad, kvarteret Hradcany) og Kramer villa (nær borgen i Letna-parken) bruges. Senatet (i Wallensteins palæ) og Lichtenstein palæet (på Kampa-halvøen, nær Karlsbroen), begge i Mala Strana / Lillesiden, benyttes også.

Kongrescentret ved Vysehrad har de store møder. Radisson Alcron hotellet og Zofin-palæet er også mødesteder på højre flodbred, i Nove Mesto (den Nye By). Det Stalin-inspirerede Crown Plaza Hotel, “Internacional”, er i Prag 6. ABC Prague skrev d.15.januar om trafik ved kongrescentret.

EU-formandskabet vil kunne spores i prag på mange måder, direkte og indirekte.  Omkring 10.000 mødedeltagere regnes der med. Festivalen Prag Forår begynder d.12.maj, program og billetter her. Følg vores daglige tip om Prag på Twitter her.

“Transparency 2009” er en officielt støttet udstilling af lysskulpturer, f.eks. på Namesti Jana Palacha, ved Rudolfinum. Et vindue på Nationalteatret, en skupltur “Love Letters” på Prags Gamle Bys Rådhusplads og i Dusni gaden m.fl.

Greenpeace drillede forleden præsident Vaclav Klaus med en flag-projektion på Prag borg. Vaclav Klaus er egentlig ubetydelig i EU-sammenhænge, han har ingen formel rolle. Derfor har vi statsminister Topolanek, udenrigsminister Schwarzenberg og vicestatsminister Vondra i billedgalleriet nederst – og blot en karrikatur af Vaclav Klaus som gargoil. Formandskabet skal i øvrigt handle om tre gange “E”: Economy, Energy and External relations.

En del af møderne i Tjekkiet afholdes i provinsen. Det store kongres og messecenter i Brno holder for. De smukke kurbyer, Luhacovice i Østmoravien og Marianske Lazne i Vesttjekkiet, har møder. Det gælder også Litomerice nær Theresienstadt og i Sydbøhmen slottet i Hlouboka Nad Vltavou.

Links til information om Tjekkiets EU-formandskab og begivenheder i Prag:

Vi laver gerne byrundture med særlig fokus på politik, historie eller helt andre temaer. Egen guide i Prag?

Her er link til download af vores nye brochure for Ture i Prag 2009.

Kontakt os med E-mail eller telefon +420 608 08 1111 pavel-helge.dk

Billederne er af Tjekkiets ledere, samt mødesteder/seværdigheder i Prag.

One Comment

  1. Pavel Helge

    Czech Business Weekly har en lang artikel med analyser af turisme-industrien i Tjekkiet – særligt i Prag mht. EU-formandskabet:
    http://www.cbw.cz/en/tourism-troubles-may-mar-czech-presidency/9757.html?search=all-phpRS-all

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.