Prag 7 – Letna, Troja og Sparta

holesovice_vizualPrag 7 er en stor bydel. Det admini- strative område dækker Holesovice, Letna og Troja. Sydligt afgrænses Prag 7 af Vltava og Stare Mesto. Troja ligger på nordlig side af Vltava.

Prag 7 er formet med Vltava Moldaus løb. Billedet er taget fra øst mod vest. I sidste indlæg skrev vi specifikt om markedet i Holesovice, her er det om andre attraktioner og seværdigheder i bydelen. Find links og anbefalinger om Prag 7.

dpp_nadrazi_holesoviceNadrazi Holesovice ligger i det nordlige Holesovice. Troja slottet og Prag Zoo ligger på den modsatte, nordlige flodbred. Læs om Prag for børn og unge.

Tog mellem Prag og Tyskland plejer at stoppe i Holesovice. En del rutebiler kører mod nord herfra. Læs om Hovedbanegården i Prag.

Bemærk at man fra metroperronen mod nord kommer til banegården og mod syd kommer man op ved bybusser (også Prag Zoo) og sporvognslinier. Læs videre om offentlig transport i Prag 2009. Letna delen af Prag 7 og mange veje i både Prag 6 og 7 er påvirket af byggeriet af Blanka, en ny tunnel.

letna_udsigt_stare-mesto_prag_bw1Udsigten er fra Letna parken mod Stare Mesto, den Gamle By. Det store stadion,  hjemmebane for Sparta Prag ligger bag parken. HC Sparta, ishockeyklubben,  spiller i Tesla arena ved Vystaviste.

Vystaviste, det fine udstillingsområde med Krizikova-fontænen, var i 2008 ramt af en dramatisk brand, en fløj af hoved udstillingshallen brændte.

Prøv individuelle ture i Prag – fra 2000czk. Oplev overraskende sider af Prag – med de lokale. Få en tur planlagt efter jeres ønsker, hvor og hvornår I vil. info@pavel-helge.dk


stromovka1

Bydelen Prag 7 har lige over 40.000 indbyggere og den dækker 7km2.

Den skønne park Stromovka som grænser op mod Vystaviste lider under tunnelbyggeri, der opstod 2 kraterer i efteråret 2008. Det skyldtes Blankatunnelen, systemet skal gå fra Troja og hovedvejen via Hradcanska til Malovanka, hvor den næste tunnel allerede går til Smichov, Prag 5.

I et senere indlæg vil vi beskrive parkerne Letna og Stromovka nærmere. I tidligere indlæg skrev vi om den usædvanlige Cross Club, lige ved banegården Nadrazi Holesovice. Interiøret er et helt lysværk, i stadig forandring.

tesla_arena_prag-7_holesovice1I efteråret åbnede det store galleri DOX i Holesovice, ved Veletrzni findes 7.etager med kunst fra det 20.århundrede, Nationalgalleriet. Det lille galleri hunt kastner artworks, få gader fra Nationalgalleriet, udfordrer ved hvert besøg.

I samme kvarter er vi mægtig glade for Bohemia Bagel, de reserverer salonen til os til Fontænetur. Andre dage får Bohemia Bagel ros for deres burgere, de har også onsdag med Chicken Wings og torsdag med Taco. Svijansky Rytir med de lækre Svijany øl, nær Letenske Namesti, er anbefalet.

Her er link til Teknisk Museum. Der rekonstrueres, de skriver pt at udstillingerne senest åbner i 2010.

Bestil en individuel tur i Prag i vinterferien/februar. Ring +420 608 08 1111 eller Send os en mail. pavel-helge.dk

One Comment

  1. Pavel Helge

    Krisitina Alda skriver i dagens Prague Monitor (Praguescape) om udviklingen i Holesovice og galleri DOX, læs mere: http://praguemonitor.com/2009/02/17/praguescape-dox-looks-back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.