Ishockeyfinaler i Prag

tesla-arena-ishockey-prag I går spillede Sparta Prag første semifinale mod Karlovy Vary og vandt 5-2. De spiller igen i aften kl.17, i Tesla Arena i Prag 7. Tjekkiets extraliga, mesterskaberne i ishockey, har nået semifinalerne.

Opdatering 13.april: Finalen, playoff, stod igen i 2009 mellem Slavia og Karlovy Vary. Efter seks kampe i playoff er Karlovy Vary tjekkiske mestre, de vandt sidste kamp 12.april. Slavia Prag blev mestre i 2008 efter play-off mod Karlovy Vary.

Her er link til holdene, beskrivelser af vejen til Tesla Arena og O2 Arena, samt tips til Prag 2009 begivenheder i sport.

Vi planlægger gerne individuelle ture med sport. I 2008 havde vi flere byrundture som sluttede foran stadion. Andre sportsbegivenheder i Prag i 2009 nederst!

Se kommentarer under indlæg. Finalen, playoff, spilles bedst af syv kampe, fire sejre giver mesterskab.

plzen-hokej-logo

Hvert holds logo fungerer som et link til klubben.

De to Praghold skrev vi nærmere om i september, læs mere her. Vi har ikke beskrevet de to andre hold, men læs om Karlovy Vary og filmfestival eller her om Plzen og demonstrationer.

Ture i Prag 2009, vores faste turprogram, begynder d.3.april. Send os en E-MAIL

praha_t-mobile_arena_8Tesla Arena (tidligere T-Mobile) ligger i Prag 7. Nadrazi Holesovice er den nærmeste metrostation, det er nærmere med sporvogn fra centrum af Prag. Stoppet hedder “Vystaviste”. Sporvogn 5 via Zizkov og Namesti Republiky, sporvogn 12 via Smichov og Mala Strana, sporvogn 14 fra Vaclavske Namesti og sporvogn 17 fra Karlsbroen og Nationalteatret.

Der er en del restauranter nær stadion. Vi er glade for at bruge Bohemia Bagel. De serverer solide burgere efter en kamp. Tesla Arena bruges både til Sparta Prag ishockey og koncerter. I 2009 spiller Deep Purple 4.maj, ZZ Top d.25.maj og endnu en legende, B.B. King d.15.juli. Læs om offentlig transport i Prag.

o2_arena_od_aoeeskomoravskaO2 Arena (tidligere Sazka) ligger lige ved metrostation Ceskomoravska på den gule linie. Sporvognsstop “Sazka Arena” findes på modsat side af stadion. Linie 3 kører via Vltavska til Vaclavske- og Karlovo Namesti.

Området er lidt bart, men hvis man går modsat stadion fra metroen er der flere lokale restauranter. Der er desuden en del muligheder for servering på stadion. O2 Arena bruges til isshow, motocross og koncerter udover Slavia Prag ishockey – og nationale ishockeykampe. Vi nævnte Beyonce og Tina Turner i kulturkalenderen for april i Prag. Senere i foråret er musicalen Mama Mia (fra 14-17.maj) og Simply Red d.24.maj blandt de store begivenheder.

Andre vigtige sportslige begivenheder i Prag, i 2009: Link til pis.cz

 • 25/4 – FIM Czech Republic Speedway Grand Prix 2009 på Marketa
 • 10/5 – Volkswagen Prague Marathon. Den Gamle Rådhusplads.
 • 30/5 – Gambrinus-liga (fodbold) sidste runde. Slavia mod Liberec i Prag.
 • 21/6 – Tjekkisk galop derby, Velka Chuchle – galopbanen syd for Prag
 • 12/9 – Tesco Night Grandprix. Start og slut på den Gamle Rådhusplads.

Send os en email. telefon +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

4 Comments

 1. Pavel Helge

  I går, d.19/3, tog Karlovy Vary revanche og slog Sparta 3-2 (Sparta vandt første 5-2). De spiller igen i Karlovy Vary d.22-23.marts.

  I aften og i morgen spiller Slavia mod Plzen. Se resultaterne her på søndag.

 2. Pavel Helge

  Slavia Prag og Plzen har spillet to kampe, Plzen vandt første 6-0, Slavia vandt siden 6-5. De spiller igen i Plzen 24.+25. marts. 5.kamp er sat til 27.marts i Prag.

  Sparta Prag og Karlovy Vary spillede 3.kamp i går, Karlovy Vary vandt 5-3 og fører nu 2-1 inden opgør i dag. 5.kamp skal spilles i Prag d.26.marts.

 3. Pavel Helge

  I disse timer afgøres det om Sparta endnu er i semifinalen, de spiller mod Karlovy Vary efter tre nederlag – og det går bedst af syv. I morgen, 27.marts, spiller Plzen og Slavia Prag. Slavia er ligeledes foran med tre sejre mod en.

 4. Pavel Helge

  Slavia Prag er værter for 4.kamp i finale play-off i Tjekkiet i aften 8.april. Karlvovy Vary er foran 2-1 efter sejr i aftes. Den næste kampdato er fastsat til 10.april, også i O2 arena i Prag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.