Prag lufthavn

prg_airport_tower_7078Prag lufthavn, Letiste Praha, ligger knapt 20 kilometer fra centrum af Prag. “Ruzyne” bruges også om Prags lufthavn, det hedder landsbyen som er nabo.

I 2008 rejste over 12 millioner passagerer via lufthavnen i Prag, danskere rejser gennem terminal 2. De travleste dage er mandag, torsdag og fredag.

Her giver vi praktiske råd om: at finde rundt, at undgå ågerpriser på mad og drikke, samt transport til og fra Prag lufthavn.

prag-lufthavn-kortLufthavnen i Prag har hovedterminalerne 1 og 2, samt en mindre 3 til indenrigsfly og VIP.

Terminal 2 bruges til alle Schengen rejsende, derfor kommer næsten alle danskere til denne terminal. Der er ankomster i stueetagen og afgange på første sal.

Læs her om sikkerhedsregler og hvad du må have med.

INFORMATION OM PRAG: Fakta, bydele, links og mere.

Vejret i Prag: Lufthavnen Ruzyne har været kendt for at have problemer med sne og dårlig sigtbarhed om vinteren. Vær forbredt på mindre forsinkelser ved morgenfly i snevejr, både til og fra Prag. Se vejrudsigt fra DMI her.

Ankomst: Når du har samlet din eventuelle baggage, kommer du ud i stueetagen af Terminal 2. Her finder du følgende: Til venstre ligger Coffee Heaven, Prag bys information og en informationsstand for DPP, det offentlige transportsystem i Prag (køb billetter der). Det er også vejen til Terminal 1 til fods. Til højre side ligger en Vodafone butik (køb tjekkisk taletidskort der), en vekselbod, taxaselskaber og bankautomater.

prag-chauffoerTransport med pavel-helge.dk: I 2015 har vi nye partnere til Airport Transfers. 30-45min til centrum. Vi booker transfer for vores kunder til ture og overnatning. De får fordel af servicen. Telefonkontakt på dansk, direkte til adresse i Prag, egen chauffør der venter i ankomsthallen. Læs mere om Prag transfers 2015

Hvis du booker Prag transfer gennem os koster det 600czk (1-4personer) og 800czk (5-8). En chauffør venter, som på billledet, lige når du går ud i ankomsthallen med dit/jeres navn på et skilt.

Vi knytter gerne transfers sammen med ture. Bliv hentet af en dansktalende guide og begynd f.eks. byrundturen, fra 1500czk/guide. SEND E-MAIL

Offentlig transport i Prag lufthavn: Buslinierne 100 og 119 knytter nemt sammenletiste_ruzyne-terminal_mhd med metro i Prag. Linie 100 kører til Zlicin på metro B (gul) på 18.min og bus 119 kører til metro Dejvicka (grøn) på 24.min. Samlet tager det ofte 40-50.min. Link til DPP, Prag.

En billet koster blot 26czk (gælder til skifte, 75min.). Læs mere om offentlig transport i Prag her. Bemærk ændringer ved Hradcanska/Letna, læs mere her. Der findes desuden en Airport Express bus til/fra hovedbanegården, der koster en billet 50czk. Taxaer og andre services veksler i priser. AAA kører typisk til centrum for 6-700czk.

sever_2-odbavovaci_halaAfrejse: Hvis du kommer med offentlig transport, bus 119, skal du huske først at stå af ved Terminal 2 (sidste, 3., stop i lufthavnen).

Check-in ved ruteflyvninger er normalt åbne indtil en time før. Vi anbefaler alligevel at beregne ekstra tid til lufthavnen i Prag, både check-in og sikkerheds-kontroller kan trække ud på travle dage.

Mad og drikke: I vinter faldt priserne omsider på mad og drikke i Prags lufthavn, i mange år var det en bitter vittighed, at mad og drikke i lufthavnen kostede det dobbelte af dyre steder i Prag by. En ny operatør har overtaget en del restauranter, lufthavnen peger selv på f.eks. Gigabar i Terminal 2 med frokostsandwich+cola til 99czk, ligesom KFC og McDonald’s har sænket priserne tidligere. Læs artikler.

Dyrt er det stadig på restauranterne, forvent over 100czk for en stor øl. Det billigste alternativ er de toldfrie og kioskerne. Når du er forbi check-in og sikkerhedstjek er der flere toldfrie med dåseøl, suk, i køleskabtil cirka 45czk.

prg_ruzyne_airport_5841Legeplads og udsigt: Hvis du går til venstre efter sikkerhedstjek i Terminal 2 transitområdet, findes et lille legeområde til mindre børn. Ældre børn vil måske værdsætte udsigtsterrasen, find trappen i afgangshallen (før sikkerhedstjek) i hjørnet ved passagen mod T1.

Rygning: I Ruzyne, Prags lufthavn, må du ryge udendørs ved afmærkede steder, find dem f.eks. lige uden for dørene på begge etager i Terminal 2. Efter check-in og sikkerhedskontrol er der kun rygning på værtshuse og restauranter.

Studiebesøg i Prag: Vi laver mange forskellige ture og virksomhedsbesøg for studiegrupper i Prag. Besøg f.eks. Prags lufthavn på en tre timers tur der inkluderer beredskabsafdelingen og fysiske tests, også for de studerende, en bustur i lufthavnen og møde med en pilot. Læs mere her.

Send os en email. telefon +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

7 Comments

 1. Jørgen Tange

  Hej, er det muligt og blive hentet i lufthavnen og køres til botel Albatros,
  vi andkommer d,17/8 kl 12,00,
  vi skal hjem d 24/8, og vil gerne hentes kl 9,00 ved båden
  MVH Jørgen / Evy Tange

 2. Pavel Helge

  Skyeuropes flyvninger fra Prag blev suspenderet i går, som i Wien pga. ubetalte regninger. Skyeurope er under konkursbehandling: http://praguemonitor.com/2009/09/01/prague-airport-halt-skyeurope-flights

 3. Pavel Helge

  http://360.panoramas.cz/letiste/
  Dette er en ny side med en hel masse 360 panorama billeder fra alle tænkelige hjørner af lufthavnen i Prag

 4. Pia pedersen

  Vi ankommer til Prag den 19 nov. Klokken 10.00 og skal til brno , er der direkte tog forbindelse fra lufthavnen til Brno, eller skal vi med taxa (bus).hvor lang tid tager denne tur.hvad kan I anbefale.tak for hjælpen..Pia pedersen

 5. Pavel Helge

  Hej Pia, tak for din kommentar. I kommer til at tage over banegården, der er endnu ikke direkte forbindelse. I kan jo læse mere om offentlig transport til/fra lufthavnen her i indlægget, desuden er der et promotilbud mellem lufthavnen og CD tjekkiske jernbaner om gratis brug af AE expressbus til hovedbanegården, læs mere her: http://www.prg.aero/en/parking-transport/transport/train-airport-express/ M.v.h. Helge

 6. Mike

  Rygning er ikke længere muligt, hele lufthavnen er i skrivende stund røgfri.

 7. Pavel Helge

  Hej Mike

  Tak for kommentar. Ja, vi savner en terrasse tilsvarende den genåbnede i København. Vores indlæg var fra 2009. Det nye navn, Vaclav Havel lufthavn, mangler vi også. Vi har nogle enkelte tip, hvis du savner steder med rygning i Prag by. Bh Helge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.