Jazz i Prag II

uhelny-trh-kulmarkedet-i-pragJazz i Prag II er anden del af Kenneth Ravns artikel om Prags jazzscene, første del: “Jazz i Prag” om AghaRTA Jazz Centrum og Reduta. Her handler det om U Stare Pani i Stare Mesto og U Maleho Glena i Mala Strana Lillesiden. Desuden har vi tilføjet en linie om den helt nye jazzlounge Jazz Dock i Smichov, nær Mala Strana.

Af Kenneth Ravn: U Stare Pani Jazz lounge Hos den Gamle Mand er ligesom AghaRTA centralt placeret tæt ved det Astronomiske ur. Og ligesom AghaRTA kan Jazzklubben U Stare Pani være svær at finde. Vi skal igen ned under jorden, og sådan er det ofte med de mange beværtninger i Prags gamle bydele.

jazzlounge-u-stare-paniU Stare Pani >> deler entré med hotellet af samme navn. Herfra bevæger man sig ned ad en trappe, der leder ind til en moderne, men fint indrettet jazzcafé. Caféen har en udmærket bar, som serverer øl, vin, cocktails og forskellige typer spiritus til rimelige priser. Jeg husker ikke præcist, hvad jeg betalte for min øl, sidst jeg var der, men jeg husker, at sangerinden sang med stort overskud. Hun havde en mørk og spændende sensuel klang, som krævede al min opmærksomhed. Det var en skøn aften.

Faktisk er jeg altid blevet præsenteret for vokaljazz de gange, jeg har været på U Stare Pani. Men det er nu mere et tilfælde. Den gamle mand er nemlig ikke specielt konservativ. I hvert fald bliver der også spillet masser af moderne jazz på U Stare Pani. Og der er i øvrigt koncerter hver dag. Entré typisk 200 CZK.

U Maleho Glena >> er en af de klubber, jeg holder mest af at komme i. Her bliver der også spillet jazz eller blues hver dag, og det foregår i særdeles intime rammer. Igen er det i kælderen, men det er på den anden side af floden Vltava Moldau i det område, tjekkerne kalder Malá Strana Lillesiden. På U Maleho Glena, der betyder hos lille Glen, er der også en restaurant, en bar, og så er der endog mulighed for at leje sig ind i en af lille Glens’nyrestaurerede lejligheder. Bestil ny Jazztur (2010) med middag og koncert >>


U Maleho Glena jazz-klub i Prag

Det er lederen af Czech Jazz Society, som driver jazzdelen, og det gør han med sikker hånd. U Maleho Glena i Mala Strana tilbyder et at de mest interessante og alsidige programmer hver måned. Mandag og onsdag er typisk forbeholdt blues-genren, men ellers er det jazz, og søndag er der jazz jam-session, hvor alle modige mænd og kvinder kan få 15 minutes of fame og få lov til at udtrykke deres kærlighed til jazzen on stage. © Kenneth Ravn

lucerna_vaclav_davidcerny_prag-bU Maleho Glena har i øvrigt Guiness og gode Bernard øl på fad. Jazz’en fortsætter flere steder i byen. Se Jazz klubber hos prague.tv >>, den kvikkeste Prag guide.

Dave Holland Quintet d.27.maj i Lucerna er et af de bedste bud på alternative koncerter til den klassiske, vidtfavnende festival Prazske Jaro Prags forår >>.

Kenneth og vi har fornylig haft gode oplevelser på en nyåbnet jazz-klub, den hedder Jazz Dock >>. Find klubben i Smichov ved floden, nær Mala Strana. Entreen er bare 150czk, der er ofte to gode bands og åbent til 04.00. Mikkel Ploug spillede her d.18.april.

Send os email >> eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

5 Comments

 1. Michael

  Fin artikel, det er for lang tid siden jeg har været ude og høre jazz. Hvad er addressen på Jazz Dock – deres hjemmeside giver ikke meget hjælp endnu?

 2. Pavel Helge

  Tak for kommentaren Micahel, giver den videre til kenneth. Adressen på Jazz Dock står lidt gemt i bunden af deres side: Janackovo Nabrezi 2, Praha 5 Smichov. Det er midt i mellem Jiraskuv og Legio Most, ved Detsky Ostrov, børnenes ø. Mvh Helge

 3. aradycom

  Fin artikel

 4. Lejligheder til leje

  Ja, det er faktisk en udmærket artikel!

  Dog mangler jeg også lidt hjemmeside til Jazz DOck

 5. Pavel Helge

  Hej Morten @lejlighedertilleje, tak for kommentaren. Du har ret, vi mangler endnu et egentligt indlæg om Jazzdock. Vi skrev et par linier i dette indlæg: http://pavel-helge.dk/dansk-jazz-paa-turne-i-prag/ “Jazzdock >> den ligger lige ved et sluseanlæg i floden og udmærker sig ved fair billetpriser og drikkevarer, sikre koncerter, god lyd og åbningstider helt til klokken 3-4 om natten. Jazzdock ligger på Janackovo Nabrezi 2, Smichov.” BH, Helge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.