Prag ferie med børn

aquapalace_12401506921Vejret i Prag er skiftende denne sommer. Vejr-udsigterne er nu til varme, sol og tordenbyger i Tjekkiet. Uanset om solen skinner eller ej mangler havet i Prag. Læs om ferie i Prag med børn og unge >>

I dette indlæg beskriver vi tre forskellige badelande i Prag. Vi skrev før om parker og svømning i Prag >> Her nævnte vi flygtigt det ene af de tre badelande, Aquadream ved Barrandov, nær Prags store filmstudier. De to andre muligheder for at svømme, vi beskriver, ligger ved shoppingcentre i forstæderne Letnany, nordligt og Cestlice syd for centrum i Prag.

I dette indlæg gennemgår vi 3 forskellige badelande i Prag, som det er værd at besøge. De to er nemt tilgængelige med offentlige transportmidler, mens det tredie syd for centrum kræver bil eller skifte fra metro til bus. Billederne kommer fra de tre badelandes hjemmesider og linker til dem.

aquadream_img_026Aquadream www.aquadream.cz. Adresse: K Barrandovu 8
Praha 5 – Hlubočepy, for enden af sporvognslinie 14, station Sidliste Barrandov. Åbningstid: 08.00-22.00 (udendørs 09.00-21.00). Heldags-entré: 199czk(voksne, senior og studenter), 149czk (børn under 15).

Aquadream har en 115 meter lang rutschebane for de, der bestiger de 49 trin til toppen, en mindre en på 62 meter og flere pools til børn, som er overvåget af Aquadream personale. De voksne kan svømme i 25 meter bassin eller i deres “vilde flod” med modstrøm. Man kan spille petanque, beach-volleyball eller gå i sauna. Der er flere spisemuligheder som inkluderer alt fra dagens menu til 79czk, pasta 80-100czk til fisk og steak til omkring 150czk.

lagoon_letnany_galerie2_06vLetnany Lagoon www.letnanylagoon.cz. Adresse: Tupolevova 665, Praha 18, for enden af metrolinie C station Letnany og derfra 3min med bus 140, 186, 195, 365 til station Tupolevova.

Åbningstid: man-fre 08.00-22.00, lør-søn 09.00-22.00. Entré: 140czk/2timer (voksne), 100czk/2timer (studenter, senior), børn under 145cm er til 70czk/time, børn under 100cm – gratis. Familie entré (2 voksne og 2 børn) 350czk/2timer.

Lagoon aqupark er lidt mindre end Aquadream, den tilbyder alligevel  adskillige aktiviteter fra aqua-aerobic, fitness, og aqua-zorbing som en nyhed i 2009.

aquapalace_1240151398Aquapalace i Cestice. www.aquapalace.cz. Adresse: Obchodní zóna Průhonice -Čestlice, Pražská 138, 251 01 ŘÍČANY, med metro linie C til station Opatov og derfra med gratis Aquabus  eller offentlige busser nr. 324, 325, 328, 363, 385 til station Cestlice Global. Åbningstid: 10.00-22.00 (hverdage). Entré: 120czk/1time eller 480czk/heldag (voksne), 70czk/1time eller 280czk/heldag (børn under 150cm). Familieentre til heldag (2voksne + op til 3børn under 150cm) 990czk.

Aquapalace er med sine 9150m2 det største af de 3 beskrevne vandlande, det ligger også længest væk. De sørger selv for transport gratis, men kun en gang i timen fra metrostation Opatov. Se busplan http://www.aquapalace.cz/jizdni-rad-aquabus . Der er dog ligeledes en række offenlige busser, som kan benyttes. Aquapalace i Cestlice er spændende selv for voksne.

Man kan prøve deres 8 meter dybe dykkehul med deres instruktør, som også bruges af professionelle frømænd til træning. http://www.aquapalace.cz/aquapark-potapecska-jama. Børn kan følge flere ruter på en skattejagt eller leje i “koraller”. Mange slides og 6 rutschebaner vil holde en hel familie kørende en god dag. Hvis man vil slappe af er der en stor wellness park og flere sauna anlæg man kan vælge imellem, butikker med badetøj og dukkeudstyr, og meget andet.

sporvogn_nationalteatret_pragAlle aquaparkerne tilbyde sine gæster gratis parkering. Læs i stedet om offentlig transport i Prag 2009 >> Se relevante indlæg forneden.

Se vores ture i Prag her >> Børn er altid velkommen, det er halv pris for børn under 12. Vi bestiller gerne børnemenuer, taler altid dansk og har ikke-ryger på alle Prag ture undtagen Bryggerimiddag.

Send os en email her eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.