Prag restauranter med udsigter

museum-kampa_pragHer er en tur gennem Prag, fra Stromovka parken i Prag 7, via Letna og Stare Mesto i Prag 1, den Gamle By, ad Kampa park til Savoy i Smichov, Prag 5.

Hele turen går gennem parker og langs floden. Vi besøger udeserveringer og restauranter i fire interessante Prag kvarterer og gode udsigter til floden og parker.

I gårsdagens udgave af Lidove Noviny, en respekteret avis i Tjekkiet, indledes et interview med præsident Vaclav Klaus med en overskrift med direkte citat: “Salat er ikke-mad og venstreorienteret afvigelse”. Hermed behørigt advarede begiver vi os ud på restauranter i Prag.

stromovka_park_oelVaclav Klaus og journalisten spiste ved Villa Richter, ved den gamle slotstrappe, under Prags borg. Udsigterne er blændende, men ekstremt mange mennesker passerer. Vi ville vælge andre steder i Hradcany-kvarteret. Læs om Mondæne restauranter, beskrevet af Jan Sonnergaard >>

Denne tur begynder vi i Stromovka-parken i den administrative bydel Prag 7, kvarteret nord for centrum hedder Holesovice. Læs her om trafik og tunneller i Prag >> Stromovka parken var vozovna-prag-stromovkaengang kejserlige jagtmarker, i dag er det et fint område, gennemrenoveret efter de voldsomme oversvømmelser i 2002.

I den gamle sporvognsremise, midt i parken, er der en nyåbnet restaurant Vozovna >> “remise”, bill. til højre. Her er lidt uheldigt Staropramen øl, maden er tilgengæld enkel, rigelig og billig. Dyreste hovedret er f.eks. Wienerschnitzel til beskedne 159czk. En kiosk længere inde i parken har kun pølser og øl i plastkrus, billedet ovenfor til venstre.

hanuvsky_restaurant_prag-udsigtVi går gennem Stromovka parken over Letna kvarteret til den kendte Hanavsky pavillon >> deres a la carte menu er temmelig dyr, men de har et udvalg af menuer med flere retter til omkring 400czk og udvalget af tjekkiske vine ser fornuftige ud.

Mange gæster i Prag kender profilen af denne pavillon, Hanuvsky ligner en russisk løg-kuppel. I nærheden står Prags metronom og herfra kan man gå direkte op i de royale haver ved borgen. Udsigten over Prag og broerne er uovertruffen. Se flere Prag billeder på vores Flickr-side >>

smetana-museum-pragNu går vi ned af bakke og krydser floden for at tage en øl bag Smetana-museet. Her er en klassisk Prag udsigt med Karlsbroen forrest og Prags borg i baggrunden. Det hele er lidt pebret, men vi overlevede endda store øl til 65czk.

Gruppen på billedet er fra Skanderborg. Vi laver byrundture ud fra din gruppes ønsker fra 2000czk. Grupperejser til Prag >>

restaurant_john-and-george_pragDen modsatte venstre flodbred skjuler den dejlige Kampa park. I bagsiden af parken, bag djævle-strømmen og nær Lennon-muren ligger den enkle restaurant John & George >>

John & George har en fantastisk Mala Strana have og enkle, veltilberedte pastaretter til rimelige priser. Læs mere om Mala Strana Lillesiden kvarteret >>

savoy_malastrana_pragVi slutter denne tur fra nord for Prags centrum til syd for Prags centrum på kanten mellem Mala Strana Prag 2 og Smichov, Prag 5. I området Ujezd, ved Legionærbroen, ligger en klassisk Prag cafe, Savoy >> Den tager sig let snobbet ud og vi kender den blandt andet for at Smichovs borgmester tit holder hof her.

Ikke desto mindre har Savoy en fin morgenmads menu og udeservering på fortovet. Sidst fik vi blandt andet salat (husk Klaus !), kaffe og danskvand for lidt over 200czk per person. Savoy ligger som et godt pitstop på vej til tandhjulsbanen på Petrin-højen eller måske på vej til de sene koncerter på Jazzdock, få hundrede meter ned ad floden >>

Send os en email her eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.