Divoka Sarka – seværdigheder i Prag

divoka-sarka_pragDivoka Sarka er et af de skønneste naturområder i Prag. Det er statsfredet, en kæmpe vild park der strækker sig over et stort område i den vestlige bydel, mellem lufthavn og centrum.

Divoka Sarka er romantisk med klipper og åer, der er dejligt til vandre- og cykelture og vores egen favorit swimmingpool i Prag. Sarka var en krigerisk kvinde i mytologien, i dag er Divoka Sarka en fredelig oase. Dette indlæg har et billeder fra Divoka Sarka, tips til en dag i solen og links til seværdigheder i Prag 6.

Vi skrev tidligere kort om Divoka Sarka i et indlæg om Parker og svømning i Prag >> Fornylig skrev vi også om svømning i badelande i et indlæg om Prag ferie med børn >> Endelig skrev vi om svømning ved Podoli i Prag 4 >>

Divoka Sarka er nemt at komme til fra centrum af Prag med sporvogn eller bus. Sporvogn 20 og 26 (ikke nu mens Letna er lukket, se mere om tunnelbyggeri her >>) har endestation ved Sarka. Busserne 119 og 179 stopper også ved Divoka Sarka, de kører fra Dejvicka, som er endestation på den grønne metrolinie. Læs mere om offentlig transport i Prag >> Gå ned langs med McDonald’s. Nede i dalen kan man dreje til højre mod en dam, vi drejer til venstre for at gå den skønne tur langs bækken imellem klipper.

divoka-sarka_prag-6Efter cirka 10.minutter når man en eng og i enden det gamle svømmebad. Den samme familie som har drevet stedet i årtier er her fortsat. Et skilt med reglement ved billetsalget hinter til fortiden, regel nummer 5 siger f.eks. at det er forbudt at forlade området uden at tage badekåbe over badetøjet. Indgangen koster beskedne 50czk, du kan også leje en af de charmerende gamle kabiner for 40czk.

Divoka Sarka har træer for skygge, boldbane, trampolin og bordtennis. En kiosk i hjørnet serverer klassisk tjekkisk fastfood: Klobasa, Franfurterpølser, kartoffelpandekager, pomfritter, is og selvfølgelig fadøl. Der er to pools, de har frisk vand fra kilde uden ret meget klor og er derfor godt forfriskende. Vandtemperatureren er typisk 18-20grader.

I begyndelsen nævnte vi at Sarka var en mytisk kriger, hun endte med at begå selvmord. Læs mere om myten om Sarka her >> Radio Prag har en fin beskrivelse af legenden og den krig mellem kvinder og mænd, som Sarka var en del af >>

muller-villa-prague-adolf-loos-1Under indlægget er der links til relevante indlæg, om Økoteknisk museum, det store Brevnov kloster og andet i Prag 6.

Her vil vi især gerne gøre opmærksomme på en af de mest oversete seværdigheder i Prag, den fantastisk spændende Müller Villa, et unikt hus af Adolf Loos >> Vi laver gerne private, individuelle ture i Prag til både kendt og ukendt. Egen guide fra 2000czk >>

Send os en email her eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.