Entropa og Saddam i formaldehyd

entropa-dox1I Prag åbnede galleri Dvorak Sec fornylig en udstilling med mange af kunstneren David Černýs værker. Vi har skrevet om David Cerny flere gange tidligere >> Her har vi billeder af det kontroversielle værk Entropa som hang i Bruxelles, da Tjekkiet havde EU-formandsskabet.

Danmark er i Lego på Entropa, et ansigt med turban ses i Jylland. Her er også billeder fra galleri Dvorak Sec og link til tidligere indlæg om David Cerny, samt link til interview med Cerny fra P1 og Information. Endelig giver vi tip til at finde David Cernys værker i gaderne i Prag.

2489969-cerny-ve-dvorak-secDvorak Sec Gallery >> åbnede i begyndelsen af juni en udstilling som dækker hele David Cernys karriere. I et interview med Information insisterer Cerny på at være apolitisk. Cernys værker har ellers næsten altid et politisk perspektiv og synes desuden ofte at spille på tjekkisk identitet eller fraværet af samme. Det gælder f.eks. både Cernys omvendte rytterstatue, som vi ser på byrundturen 3xugentligt, og i det markante springvand i Mala Strana, som er formet som et kort over Tjekkiet – som to mænd pisser på >>

prag_lucerna_vaclav_david-cernyByrundtur i Prag >> laver vi 3 gange ugentligt indtil 18.oktober 2009. Vores tur kører i to udgaver. Første del går gennem Stare og Nove Mesto, den højre flodbred. Anden del fortsætter over Karlsbroen igennem Mala Strana og Hradcany. Uanset længde begynder vi på Vaclavske Namesti, Wenzelspladsen, kl.9.30.

Bestil ture i Prag online her >>

entropa-dox-indgangDavid Cerny kan findes en række steder i Prag. Det er oplagt nu at begynde med Gallery DOX og Entropa >>, som findes i Holesovice, i nordlige Prag 7. Tilbage i Stare Mesto, den Gamle By, ligger Dvorak Sec gallery i Dlouha gaden. I Mala Strana står springvandet med de pissende mænd i en restaurations-have. I Zizkov, Prag 3, står TV-tårnet med de markante babyer af Cerny.

I Nove Mesto, den Nye By, ved Vaclavske Namesti, hænger den omvendte rytterstatue i Lucerna Pasaz. I Smichov ligger Futura gallery >>, hvor værket “Brownnosers” står. Endelig vil vi anbefale at besøg kunstcentret Meet Factory >>, det ligger i Smichov, Prag 5, og David Cerny er drivkraften.

Læs mere om David Cerny i Prag: Den lyserøde tank >>
Interview med David Cerny på P1 radio med Karin Larsen >>
Interview med David Cerny i Information af Ota Tiefenböck >>
David Cernys egen hjemmeside >>

Send os en email her eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk


View David Cerny i Prag på et større kort

5 Comments

 1. Pavel Helge

  Et minuts video af Entropa i let grynet kvalitet: http://www.youtube.com/watch?v=GFEOS_vI8cI

 2. Pavel Helge

  New York Times havde en fin artikel i weekenden om David Cerny: http://www.nytimes.com/2009/09/05/world/europe/05cerny.html under overskriften “With Sharp Satire, Enfant Terrible Challenges Czech Identity”. Vi fandt artiklen via http://prague.tv/city-beat/?p=964

 3. Pavel Helge

  En skulptur eller fontæne bygget af peniser er seneste projekt planlagt af David Cerny. Det/den skal i følge Radio Prag http://tinyurl.com/yk2fbdq indgå i centret Copa, som bygges ved Narodni Trida i Prag 1.

  Cernys 30 peniser skal afbilde den tjekkiske politiske scene, de vil række fra 2-18 meter i forskellige grader af hård. Hver får en skærm med navnet på en af landets parlamentarikere, med skiftende størrelser afhængigt af den givne politikers indflydelse.

  Projektet er annonceret, om det også udføres eller David Cerny blot udnytter opmærksomheden bliver der spekuleret på. Se også Ceske Noviny: http://tinyurl.com/yftw4kj

 4. Pavel Helge

  Politikens Dana Schmidt om Cernys “penis projekt” (26/10). Den største skal være Vaclav Klaus, udtaler Cerny, størst men alligevel slatten: http://politiken.dk/kultur/kunst/article817427.ece

 5. Pavel Helge

  DOX gallery har forlænget udstillingen af David Cernys værk Entropa. Nu kan det ses i gården frem til 30.april 2010.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.