Dansk jazz på turné i Prag

hansulrik-quintet

I september er vi i Prag heldige at kunne opleve 3 dygtige danske jazz musikere på 3 klubber.

Sangerinden Sinne Eeg gæster jazzklub Zelezna i Prag 1, saxofonisten Lotte Anker skal spille på La Fabrika i Prag 7 og Hans Ulrik gæster med sin quintet den fine Jazzdock i Prag 5 (bill.).

11 og 12.september er der koncerter i Prag. Det er del af et kulturfremstød, et samarbejde mellem Jazz Danmark og ministerier. “Ny dansk jazz på turné i nye EU-lande er overskriften.

Kenneth Ravn skrev tidligere i år to indlæg på pavel-helge.dk om jazz i Prag. Første indlæg handler om Agharta og Reduta jazzklubber >> og andel del handler om U Stare Pani og U Maleho Glena >> Prag kulturkalender >>

lotte-anker9De 3 danske jazz musikere skal spille med bands på 3 forskellige klubber i 3 bydele. Inden da spiller de i øvrigt også i Bratislava og Budapest. Udover de offentlige koncerter skal de spille lukkede koncerter, da turnéen er et samarbejde med ambassader og erhvervsliv. Her skal det kun handle kort om musikerne og de steder de skal spille i Prag.

Lotte Anker (bill. over) åbner i Prag på den forholdsvis nye klub La Fabrika >>la-fabrika_klub_prag71 Lotte Anker beskrives som “en internationalt anerkendt avantgarde-impro saxofonist, der har spillet sammen med nogle af de største kapaciteter indenfor free-jazz improvisation“.

La Fabrika har alt i udstyr og en hensigtmæssig indretning, deres profil er til alt muligt, jazz er ikke deres hovedsag. La Fabrika ligger i Prag 7, nær Prags marked (det gule marked) og DOX gallery med David Cernys Entropa værk, adressen er Komunardu 30.

agharta-jazz-klub-pragSinne Eeg, billede mangler, giver dagen efter koncert på Jazzklub Zelezna >> i Stare Mesto den Gamle By, Prag 1, adressen er Zelezna 16. Det er absolut midt i byen, en intim jazz klub med en sikker programlægning.

Sinne Eeg beskrives i presse-materialet således “har allerede vundet adskillige priser som jazzsangerinde i Danmark. Hun leverer både originale fortolkninger af standards og egne kompositioner.”hu-poster_0208b

Hans Ulrik skal spille på den tiltalende nye jazz klub Jazzdock >> den ligger lige ved et sluseanlæg i floden og udmærker sig ved fair billetpriser og drikkevarer, sikre koncerter, god lyd og åbningstider helt til klokken 3-4 om natten. Jazzdock ligger på Janackovo Nabrezi 2, Smichov (nederste bill.).

Hans Ulrik omtales således “er en af Danmarks mest benyttede saxofonister, der forbinder det moderne og kunstnerisk højtravende med en imødekommende og velklingende lyd.”

[Opdateret 16/9] Prag koncerter >> Dobrou Zábavu god fornøjelse

Send os en email eller brug telefon +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

jazzdock_prag5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.