Det 65. forår i Prag

3594952106_7b296b0f42_bKlassisk musik i Prag er en fornøjelse. Det er muligt at høre tre symfoniorkestre og se opera på hele tre faste scener i hele sæsonen. Prag byder på særlig meget klassisk musik i maj måned.

I 2010 er det 65.gang at festivalen Prags Forår, på tjekkisk Prazske Jaro, afholdes. Festivalen begynder officielt 12.maj, på Bedrich Smetanas dødsdag. I år tyvstarter Prags Forår allerede 9.maj med Baroque Soloists og Monteverdi Choir ledet af dirigenten Sir Gardiner.

I dette indlæg beskriver vi nogle af de mest spændende koncerter i Prag i maj måned, vi linker til beskrivelser af koncertsalene og vi giver information om  billetter. Køb dem tidligt!

prag-hotel-jerome-houseEn af de bedste tjekkiske pianister, Ivan Moravec, skal spille Chopin i anledningen af 200-året, 27.maj. Komponist Martinus jubilæum markeres fortsat i Tjekkiet og der er festligheder i anledningen af 150-året for Mahlers fødsel. Mahler voksede op i Jihlava, i Tjekkiet >> Skampa Quartet er blandt tjekkiets bedste, de spiller bl.a. Smetana og Shostakovich 18.maj i Rudolfinum.

Bestil billetter, hotel, transfer, ture og anden service på din rejse til “det klassiske Prag”. Jerome House i Prag 1, nær Nationalteatret, dbl.vær i maj 70euro/nat >>

obecni-dum_smetana-hall_2Åbningskoncerten i Obecni Dum, Borgerhuset, d.12.maj er en årlig tradition. Det er som sagt på komponisten Bedrich Smetanas dødsdag, der spilles altid Ma Vlast Mit Land, Smetanas symfoniske digte.

I 2010 spilles Ma Vlast af Prague Philharmonia, et dynamisk orkester med et aldersgennemsnit på 34år. Chefdirigent, Jakob Hrusa, har trods sine blot 28år allerede en solid international karriere. Prague Philharmonia spiller flere koncerter til festivalen.

Billetter kan købes i billetsalget ved Ruddolfinum og betilles via e-mail til festivalkontoret. Det er ligeledes muligt at bestille, betale og printe billetter online via Ticketpro.cz. Enkelte koncerter er allerede udsolgt, det gælder f.eks. Anna-Sophie Mutter, 22.maj, hun skal spille Brahms. Prazske Jaro, Prags Forår, samler loyale tjekkiske koncertgængere, turister og koncertrejsende. Stemningen er ret rudolfinum-prag-2afslappet, men dog ikke mere end at man føler sig udenfor i jeans og gummisko. en skjorte eller nederdel og mørke strømper gør forskellen.De fleste koncerter foregår i Obecni Dum >> og Rudolfinum (Den tjekkiske filharmonis hjemsted) >>

De internationale stjerner glimrer. Andre Previn, 81-årig maestro, skal dirigere Den tjekkiske filharmoni for første gang og spille soloklaver,  Emmanuel Ax skal spille klaver, jazzstjernen Diane Reeves skal synge og sitar-stjernen Anoushka Shankar vender tilbage efter fem år. Mezzosopranen Olga Borodina synger arier med netop Prague Philharmonia 19.maj. Vi fik af kendere blandt andet anbefalet: Radu Lupu, soloklaver, 16.maj – bariton Mathias Goerne med Bayerische Rundfunk 23.maj, et fint program af Mahler og Schubert – samt Pierre Boulez med Ensemble intercontemporain 30.maj. Programmet slutter først 4.juni.

YouTube kanalen for PragueSpringFestival her >> Hvert år holder Prazske Jaro konkurrence for unge musikere. I 2010 er det for violin og trompet. Hovedprisen er 200.000czk, det svarer ca. til 54.000dkk. Se siden >>

Ølfestival i Prag i maj >> (fra 09) Send os en email >> pavel-helge.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.