Prag mindesmærke i en krypt

prag-2_krypt_cyrilmethodius_katedralTo faldskærmssoldater og deres fem hjælpere blev 18.juni 1942 fundet i Cyril og Methodius kirken og krypten under den i Nove Mesto, Den Nye By. Gabcik og Kubis hed de to, de var hovedmændene i attentatet på den nazityske rigsprotektor Reinhard Heydrich 27.maj 1942. Alle syv blev slået ihjel, da nazisterne fandt dem.

Kirken ligger Resslova 9, Prag 2, det er mellem Karlovo Namesti Karlspladsen og Tancici Dum Det Dansende Hus. I krypten under den ortodokse katedral Sankt Cyril og Methodius ligger Det nationale mindesmærke til ofrene for Heydrichs terror. Udstillingen er udvidet og ændret. Vi beskriver andre mindesmærker ved Prag forbundet med krypten og info om besøg.

Krypten er som sagt et nationalt mindesmærke. Forsvarsministeriet har betalt for den nye udstilling, forsvarsminister Martin Bartak forestod genåbningen forleden. Denne uhyggelige krypt i Prag rummer nu en fin udstilling med temmelig megen information. Her er vinteråbent tirsdag til lørdag kl.9-17, fra marts til oktober tirsdag til søndag 9-17. Voksne betaler 60czk, børn 30czk. I disse to artikler beskrives den nye udstilling i krypten i Prag 2. RP – Exhibition dedicated to assassins of Heydrich gets major facelift PDM – DefMin opens new display of 1942 Heydrich assassination

3306216170_8d2a2d76bf_oEn sporvognstur med linie 17 fra floden og det Dansende Hus, Jiroaskovo Namesti går på 10.minutter til den tidligere jødiske ghetto, Josefov >> I Pinkas synagogen findes et mindested for tjekkoslovakiske jøder, dræbt under 2.verdenskrig.

Lidice uden for Prag blev udryddet som direkte konsekvens af attentatet på Reinhard Heydrich. Lidice er også nyligt moderniserede udstillinger. Lezaky >> Theresienstadt, 80km nord for Prag, er et uomgængeligt minde >>

prag_dansende-husMindesmærket til de syv tjekkiske helte ligger centralt i byen. Det Dansende Hus >> lige ned ad gaden kan beundres udefra, det er kun restauranten i toppen som er offentligt åben, reservation eller spørg i baren i stueetagen. Karlspladsen få hundrede meter væk kan overskues fra tårnet i Nye Bys rådhus.

Vi laver gerne individuelle/private ture i Prag med et tema. 2.verdenskrig, kommunisme, kubisme eller Tycho Brahe og Rudolf d.II, muligheder er mange. Få det store overbliv over Prag på vores Lang Byrundtur, hvor vi går i alle 4 historiske kvarterer på 6,5 time med pauser. Bytur i Prag >>

Send os en email >> pavel-helge.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.